İsrail hapishanelerindedeki Filistinliler

İsrail hapishanelerindedeki Filistinliler

Batı Şeria'da, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek için gösteri düzenlendi

RAMALLAH (AA) - Batı Şeria'da, başta açlık grevindekiler olmak üzere İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek için gösteri düzenlendi.

Filistin Esir İşleri Yüksek Kurulu'nun çağrısı üzerine Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan Kızılhaç merkezi önünde düzenlenen gösteriye tutukluların yakınları, eski tutuklular ve aktivistlerden oluşan onlarca kişi katıldı. İsrail hapishanelerinde açlık grevini sürdüren Filistinlilere destek açıklamaları yapılan gösteride, "çocuk tutuklular serbest bırakılsın" yazılı dövizler taşındı.

Açlık grevindeki Filistinli tutuklu Yezen el-Haneni'nin kardeşi Hanefi el-Haneni burada yaptığı konuşmada, kardeşinin idari tutukluluk halinin kaldırılması talebiyle 35 günden bu yana açlık grevini sürdürdüğünü söyledi.

Kendilerine ziyaret izni verilmediğini dolayısıyla kardeşinin sağlık durumu hakkında bilgilerinin olmadığını aktaran Haneni, kardeşinin hayatından İsrail yönetiminin sorumlu olduğunu vurguladı.

Nablus'un doğusundaki Beyt Furik beldesinde 28 Ekim 2015 tarihinde tutuklanan Haneni, hakkında verilen idari tutukluluk kararını protesto etmek için geçen şubat ayında açlık grevine başlamıştı.

Filistin Esirler Cemiyeti'nin açıklamasına göre İsrail hapishanelerinde "idari tutukluluk" siyasetini protesto etmek için açlık grevi yapan Yezen Haneni (24) ve Sami Cenazira (43) isimli iki Filistinli bulunuyor.

İsrail'in "İdari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla İsrail istihbaratının bilgilerine dayanılarak Filistinliler 1 ile 6 ay arasında alıkonulabiliyor. Tutuklunun, "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Filistin resmi verilerine göre İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

İsrail hapishanelerindedeki Filistinliler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler