İsrail Filistinlilere ait 3 evi yıktı

İsrail Filistinlilere ait 3 evi yıktı

BEYTÜLLAHİM (AA) - İsrail güçlerinin, Batı Şeria'nın güneyindeki Beytüllahim kenti yakınlarında Filistinlilere ait 3 evi "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle...

BEYTÜLLAHİM (AA) - İsrail güçlerinin, Batı Şeria'nın güneyindeki Beytüllahim kenti yakınlarında Filistinlilere ait 3 evi "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle yıktığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Velce köyü muhtarı Hıdır el-Arec, İsrail güçlerinin köye baskın düzenleyerek, 2'si yapım aşamasında 3 evi "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle yıktığını söyledi.

Söz konusu evler için yaklaşık bir ay önce yıkım ihtarı verildiğini ifade eden Arec, İsrail İstinaf Mahkemesinin evlerle ilgili nihai kararını 7 Mayıs'ta vermesini beklediklerini ancak İsrail güçlerinin karardan önce evleri yıktığını kaydetti.

Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Abdullah El-Havrani Araştırma ve Belgelendirme Merkezine göre, İsrail makamları, geçen yıl Filistinlilere ait 488 ev ile çeşitli amaçlarla kullanılan 535 tesisi yıktı.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Antlaşması" çerçevesinde Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin "idare ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

İsrail yönetimi Filistinlilerin C bölgesinde inşaat yapmasını neredeyse imkansız kılıyor. İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te yaklaşık 200 bin, Batı Şeria'da da 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası toplum, İsrail'in işgalindeki bu topraklarda bulunan Yahudi yerleşim birimlerini illegal kabul ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :