"İsrail-Filistin barış sürecinde ABD'nin tekeli kırıldı"

"İsrail-Filistin barış sürecinde ABD'nin tekeli kırıldı"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın üst düzey danışmanı Shtayyeh:- "Fransa'nın girişimi ABD'nin barış sürecindeki tekelini kırdı"-"Netanyahu iki devletli çözümü destekliyorsa bu yönde bir önergeyi oylamaya sunar"

CENEVRE (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın üst düzey danışmanı Mohammed Shtayyeh, Fransa'nın İsrail ve Filistin arasındaki barış sürecininin yeniden başlaması yönündeki girişiminin ABD'nin barış görüşmelerindeki tekelini kırdığını söyledi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen "Filistin-İsrail Barışı" konulu basın toplantısında konuşan Shtayyeh, barış görüşmelerinin yeniden başlatılması fırsatının kaçırılmaması gerektiğini ifade etti.

Filistin ve İsrail arasındaki soruna, iki devletli çözüm zamanının geldiğini belirten Shtayyeh, "Bugün İsrail için 1948'den beri belkide en iyi zaman ve İsrail'in bu fırsatı yakalaması gerek. Sorun çözülmezse bölge kaosa sürüklenecek." dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya iki devletli çözümü destekliyorsa bu yönde bir önergeyi oylamaya sunması çağrısında bulunan Shtayyeh, Fransa'nın girişiminin uluslararası barışı desteklediğini ve işgale karşı bir koalisyon olduğunu ifade etti.

- Barış sürecinde ABD'nin tekeli kırıldı

İsrail'e baskı yapma konusunda ABD yönetiminin ABD Kongresi tarafından kısıtlandığına dikkati çeken Shtayyeh, ABD Devlet Başkanı Barack Obama'ya da görev süresi dolmadan Filistin'i devlet olarak tanıma çağrısında bulundu.

Shtayyeh, "Fransa'nın girişimi ABD'nin barış sürecindeki tekelini kırdı." dedi.

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur ise "Bu tarihi anı kaçırmak hem bizim için hem de diğerleri açısından çok büyük bir hata olur." diye konuştu.








AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :