İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinli genç defnedildi

İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinli genç defnedildi

BEYTÜAHİM (AA) - Batı Şeria'da, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinli Raid Rudayde'nin (15) naaşı, çok sayıda kişinin...

BEYTÜAHİM (AA) - Batı Şeria'da, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinli Raid Rudayde'nin (15) naaşı, çok sayıda kişinin katıldığı cenaze merasiminin ardından toprağa verildi.

Geçen pazartesi günü Batı Şeria'nın Beytüllahim kenti yakınlarında bulunan bir kontrol noktasında "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen Rudayde'nin cenazesi, Beyt Cala Hastanesi'nden alınarak doğum yeri olan El-Ubeydiye beldesine getirildi.

Filistin bayraklarının taşındığı cenaze merasiminde sık sık İsrail ve Yahudi yerleşimcilerin uygulamaları aleyhine sloganlar atıldı. Filistinli gencin cenazesi kent mezarlığında toprağa verildi.

Beytüllahim ile Ebu Dis beldesi arasında bulunan bir kontrol noktasında geçen pazartesi günü "bıçaklı saldırı girişimi" iddiasıyla İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen 15 yaşındaki Filistinli Raid Rudayde'nin cenazesi dün akşam saatlerinde Filistinli yetkililere teslim edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :