İspanyol "Pagagnini" grubu İstanbul'da konser verdi

İspanyol "Pagagnini" grubu İstanbul'da konser verdi

İSTANBUL (AA) - Klasik müziği komedi ile harmanlayarak dinleyicilere keyifli anlar yaşatan İspanyol müzik grubu "Pagagnini" İstanbul'da konser verdi. TİM...

İSTANBUL (AA) - Klasik müziği komedi ile harmanlayarak dinleyicilere keyifli anlar yaşatan İspanyol müzik grubu "Pagagnini" İstanbul'da konser verdi.

TİM Show Center'da gerçekleşen konser öncesi AA muhabirine grup adına açıklamada bulunan Ara Malikian, gruptaki herkesin klasik müzik eğitimi aldığını belirterek, "Grubu kurmak benim fikrimdi. Gençlerin ilgisini klasik müziğe nasıl çekebiliriz diye düşündük. Yaptığımız müzik ve komedi şovla gençlerin bu müziğe ilgisin çekmeyi başardığımızı düşünüyorum. Avustralya kıtası haricinde dünyanın dört bir tarafında konserler verdik" dedi.

Malikian, Türkiye’de daha önce 7 kez konser verdiklerini, kendisinin ailesininin de Türkiye kökenli olduğunu, anne ve babasının Urfa'dan Lübnan'a göç ettiğini, orada doğduğunu, şu anda İspanya'da yaşadığını belirtti.

"Bu topraklara geldiğimiz zaman kendimi evimde hissediyorum" diyen Malikian, şunları söyledi:

"Buradaki seyircimizle çok hoş bir diyaloğumuz var. Grubun diğer üyeleri İspanyol, biz İspanyol grup olarak anılıyoruz. Türkiye'de bizi çok güzel karşılıyorlar, çok iyi ağırlıyorlar. Burada verdiğimiz konserlerde her seferinde çok mutlu oluyoruz."

Malikian, sıfırdan yüz yaşına kadar geniş bir dinleyici kitleleri olduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"Klasik müziği komedi ile harmanlamak benim projemdi çünkü hayatımdaki en önemli üç unsur gülmek, müzik ve aşk. Hayatımın kilo aldığım bir döneminde müziğimizi icra ederken, sahnede hoplayıp zıpladığımız bir anda pantolonum bir anda yırtıldı ve sahnede pantolonsuz kaldım. Seyirciler bunu şovun bir parçası sandıkları için alkışladılar ve öylece kurtardık. Böylece bu fikir aklıma geldi."

Ünlü keman virtüözü Paganini’yi çok sevdiğini vurgulayan Malikian, grubun isminini ondan ilham alarak belirlediklerini sözlerine ekledi.

Keman virtüözü Ara Malikian, Yllana, Thomas Potiron, Eduardo Ortega, Gartxot Ortiz'den oluşan grup, Mozart, Pachalbel, Chopin, Boccherini, Falla, Sarasate ve Paganini’nin bestelerini seslendirmenin yanı sıra, keman ve çello ile beraber hazırladıkları sahne performanslarını seyirciye sundular.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :