İsmi "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" olacak

İsmi "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" olacak

Siirt Valiliği, FETÖ'nün darbe girişimi üzerine vatandaşların toplanarak tepkilerini dile getirdiği, yeni düzenleme yapılan kent meydanının isminin "Demokrasi Meydanı" olmasını kararlaştırdı- Vali Tutulmaz:"Eski toplumlarda çocuk, adını kendisi kazanırdı.

SİİRT (AA) - Siirt Valiliği, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı tepki gösteren vatandaşların toplandığı meydanın isminin, "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" olması kararı aldı.

Valilik, bir proje kapsamında 7 bin 400 metrekare alana sahip, sergi alanı, kafeterya, havuz, oturma bankları ile yeniden düzenlenen kent meydanının adını, darbe girişiminin protesto edildiği yer olmasının ardından değiştirmeyi kararlaştırıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinden itibaren vatandaşların kent meydanında bir araya gelerek bu girişime tepki gösterdiğini söyledi.

Halkın kent meydanında demokrasi nöbeti tutuğunu dile getiren Tutulmaz, Siirt'te vatandaşların darbe girişimine karşı gösterdiği demokrasi mücadelesini, kentte yeni düzenlemesini yaptıkları meydanda yaşatmak istediklerini vurguladı.

Vali Tutulmaz, "Bu kapsamda bu meydanın adı, 'Demokrasi Meydanı' olsun diyordum. Bu haklı talebi şimdi açıklıyorum. Bundan sonra bu meydanın ismi '15 Temmuz Demokrasi Meydanı'dır, hayırlı, uğurlu olsun. Eski toplumlarda çocuk, adını kendisi kazanırdı. Bizim meydanımız da adını kendisi kazandı." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler