İslam ülkeleri ortak para birimine geçecek, euro ve dolar tekeli kalkacak

İslam ülkeleri ortak para birimine geçecek, euro ve dolar tekeli kalkacak

Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan, İslam ülkelerinin ortak para birimine geçmesinin önemini, "56 İslam ülkesi ortak bir para birimine geçmeyi planlıyor. Üçüncü bir para birimiyle birlikte euro ve doların tekeli ortadan kalkacak'' dedi.

Kanal A'da yayınlanan Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan'ın sunduğu 'Sivil Düşünce' programına konuk olan Gazeteci-yazar Celal Kazdağlı ve Tamer Korkmaz, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın önemi ve MHP'ye düzenlenmeye çalışılan operasyonların perde arkasına dair değerlendirmelerde bulundular.

56 İSLAM ÜLKESİ ORTAK PARA BİRİMİNE GEÇECEK

Euro ve doların tekeli ortadan kalkacak

Tan, İslam ülkelerinin ortak para birimine geçmesiyle birlikte euro ve dolar tekelinin de ortadan kalkacağını ifade ederek, ''İslam İşbirliği Teşkilatı'yla birlikte özellikle, Batı'yı fazlaca düşündüren konu İslam Merkez Bankası ve finans kuruluşları. Türkiye'deki katılım bankalarının aldıkları kâr paylarının yüksek olması cazipliğini yitiriyor.

İslam Merkez Bankası kurulacak. Her ülkenin kendi merkez bankası olduğu gibi merkezi bir merkez bankası da kurulacak. 56 İslam ülkesi ortak bir para birimine geçmeyi planlıyor. 3. bir para birimiyle birlikte euro ve doların tekeli ortadan kalkacak'' şeklinde konuştu.

MHP'ye FETÖ'yü kullanarak bir ABD operasyonu yapılmaya çalışılıyor

MHP'nin bugün hedefte olmasının çok öncelere dayanan bir geçmişinin olduğunu belirten Tan, ''MHP'ye bugün yapılan operasyonu geniş çaplı görmek lazım. 2008'e gittiğimizde iktidar partisi %48 oy oranına sahipken bir kapatma davasıyla operasyon yedi ve 1 oyla direkten döndü.

2010 yılında nasıl kaset operasyonuyla genel başkan değiştirilip CHP'yi yeniden dizayn ettilerse, 2011'in Mayıs ayında seçim öncesinde MHP MYK'sının 10 tanesinin kasetleri yayınlanarak o zaman dizayn edilmeye çalışıldıysa, bugün 2011 de yarım kalan MHP operasyonu tamamlanmaya ve MHP dizayn edilmeye çalışılıyor ve bu operasyon FETÖ destekli, ABD merkezli yürütülüyor'' ifadelerini kullandı.