İslam Düşünce Atlası’na çifte ödül

İslam Düşünce Atlası’na çifte ödül

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin İlmi Etüdler Derneği ile birlikte hazırladığı “İslam Düşünce Atlası” Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “Yayıncılık Özel Ödülü”ne layık görüldü.“İslam Düşünce Atlası”na bir ödül de ESKADER'den geldi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından bu yıl 36’ncısı düzenlenen “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları” ödülleri İstanbul’daki törenle sahiplerini buldu. Okmeydanı Darülaceze’de gerçekleştirilen törende, eser sahiplerine ödülleri ve beratları takdim edildi. Bu yıl düzenlenen ödül töreninde “Yayıncılık Özel Ödülü”, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin İlmi Etütler Derneği ile birlikte hazırladığı İslam Düşünce Atlasına verildi. Konya Büyükşehir Belediyesi adına ödülü Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca aldı. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak birçok kültürel alanda hizmet verdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, İslam Düşünce Atlasının kültürel alanda yaptıkları hizmetleri taçlandırdığını belirterek, kendilerine ödülü layık gören TYB’ye teşekkür etti.

ÖDÜLE DOYMUYOR

İslam Düşünce Atlası, geçtiğimiz aylarda Edebiyat, Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından verilen 2017 Kültür-Sanat Ödülleri’nde “Düşünce” dalında da ödüle layık görülmüştü.

İSLAM DÜŞÜNCE ATLASI

Yapımına akademisyenler, araştırmacılar, tasarım uzmanları, yazılımcılar ve harita mühendislerinin eşlik ettiği proje, interaktif programlar taşıyan açık erişimli bir web sitesi ve İslam Düşünce Atlası başlıklı 3 ciltlik kitaptan oluşuyor. Projeyle, İslam düşünce tarihiyle ilgili oluşmuş yüksek seviyeli ilmi birikimin kolaylıkla takip edilebilir hale getirilmesi ve İslam düşünce tarihi yazımına yeni bir bakış açısı kazandırılması. 

islam-dusunce-atlasi’na--1.jpg

islam-dusunce-atlasi’na--2.jpg

islam-dusunce-atlasi’na--3.jpg

islam-dusunce-atlasi’na.jpg

 

BİR ÖDÜL DE ESKADER'DEN

Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı'nın  desteğiyle hazırlanan "İslam Düşünce Atlası"ESKADER 2017 Kültür Sanat Ödülleri"nde  ödüle layık görüldü

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından her yıl verilen "ESKADER 2017 Kültür Sanat Ödülleri" sahiplerini buldu. Farklı kategorilerde 25 ödülün verildiği tören, İstanbul Sultanahmet Vakfı'nda gerçekleştirildi. Törende konuşan ESKADER Başkanı Şerif Aydemir, her yıl ödül töreninde gündemdeki konular üzerine bir manifesto okuduğunu belirterek, "Bugün ellerimizin, kelimelerimizin ve niyetlerimizin şiir kokmasını istiyoruz." dedi. “Düşünce” dalında ise bu yıl "İslam Düşünce Atlası" ile ödül alan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Halil Üçer de konuşmasında atlasın, İlmi Etütler Derneği tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı'nın destekleriyle hazırlanan 4 yıllık bir proje sonucunda ortaya çıktığını söyledi. 

islam.jpg

 

 

Etiketler :