İslam dünyası STK'larına Türkiye'de eğitim

İslam dünyası STK'larına Türkiye'de eğitim

İDSB tarafından hazırlanan "Uluslararası Sivil Toplum Akademisi" projesiyle birlik üyesi STK'lara yönelik, faaliyetlerine göre eğitim programı düzenlenecek- İDSB Genel Sekreteri Kurt:- "Ülkemizdeki STK'lar dünya çapında işler yapıyor ve bu alanda oldukça

İSTANBUL (AA) - HALİL İBRAHİM BAŞER - İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından hazırlanan, "Uluslararası Sivil Toplum Akademisi" projesi kapsamında, birlik üyesi STK'lara yönelik Türkiye'de eğitim programı gerçekleştirilecek.

İDSB Genel Sekreteri Ali Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son yıllarda "dünyanın parlayan yıldızı" olduğunu belirterek, her alanda önemli çalışmalara imza atıldığını söyledi.

Kendilerinin de bu başarı çerçevesinde projeleri hayata geçirdiklerini aktaran Kurt, "Türkiye özellikle mazlum ve mağdur coğrafyalara yönelik çalışmalarıyla dünya mazlumlarının umudu oldu. Bizim de bu yönde çalışmamız gerekiyor. Bu nedenle boş durmuyoruz." dedi.

Kurt, şu anda 63 ülkeden 312 STK'nın üyeleri olduğunu belirterek, onlarla önemli çalışmalar yaparken, bunlara yönelik projeler yapmaya gayret ettiklerini anlattı.

- "İki ayda bir kurs verilecek"

Kurt, bu kapsamda Uluslararası Sivil Toplum Akademisi" projesini hayata geçirmeye hazırlandıklarını dile getirerek, bununla birliklerine üye STK'ların yetkililerini Türkiye'ye davet edip, eğitim vereceklerini kaydetti.

Türkiye'deki STK'ların dünya çapında işler yaptığına dikkati çeken Kurt, "Bu alanda oldukça tecrübeliyiz. Bunları kardeş ülkelerimizdeki STK'lara da aktarmalıyız. Bu amaçla kendilerine kısa dönemli kurslar vereceğiz. 'Bir STK’nın yönetiminde nelere dikkat edilir, hangi enstrümanlar kullanılabilir? Kapasite, gelişme, kurumsal hafıza...' gibi alanlarda kendilerine eğitim vereceğiz." diye konuştu.

STK'lar arasında tecrübe paylaşımını da amaçladıklarını vurgulayan Kurt, "Her alanda hizmet veren STK gruplarını bir araya getirmiş olacağız. Bu STK'ları, İngilizce ve Arapça konuşanlar olarak gruplara ayıracağız. Çalışma alanlarına göre eğitim vereceğiz. Ders verecek hocalar, eğitmenler de sadece Türkiye’den olmayacak. Yurt dışından da önemli isimler gelecek. Eğitimlerimiz periyodik olarak devam edecek. Kısa süre sonra başlamayı ve 2 ayda bir kurs düzenlemeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

İDSB Genel Sekreteri Ali Kurt, başka projeler de planladıklarını anlatarak, Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Fuarı düzenleyeceklerini ve burada dünyanın dört bir tarafından STK’ların gelip tanışarak ortak yönlerini bulmalarını amaçladıklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :