İskenderiye'de Türkçeye yoğun ilgi

İskenderiye'de Türkçeye yoğun ilgi

Türkiye'nin İskenderiye Başkonsolos'u Belentepe: - "Mısırlı ailelere FETÖ ile bağlantılı okul ve derneklerden uzak durmalarını, çocuklarını bu yapılanmanın uzantısı olan kuruluşlara teslim etmemelerini tavsiye ediyorum. Aksi takdirde bunun, saf ve berrak

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Akdeniz kenti İskenderiye'de özel bir okulda Türkçe dilinin seçmeli ders olarak okutulacağı belirtildi.

AA muhabirine konuşan Türkiye'nin İskenderiye Başkonsolos'u Serdar Belentepe, Türk vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı İskenderiye'nin Burç el-Arap bölgesinde bir yıl önce açılan "King Integrated American School" (KIAS) ile Türkçe dili öğretimi konusunda Yunus Emre Enstitüsü arasında işbirliği protokolünün imzalandığını söyledi.

Yeni öğretim yılının başlayacağı önümüzdeki Eylül ayından itibaren okula devam edecek Türk öğrencilerin yanı sıra, Türkçe öğrenmek isteyen Mısırlı ve diğer ülke uyruklu çocukların da Türkçeyi seçmeli ders olarak alabileceklerini dile getiren Belentepe, bu tür işbirliği protokollerinin sayısının artırılmasının önemine dikkati çekti.

Belentepe, "Gerek İskenderiye'de olsun, gerek Başkonsolosluğumuz görev bölgesindeki Garbiya, Dekahliye, Buheyre, Dimyat, Minufiye ve Kafrü’ş Şeyh vilayetlerinde olsun, Türkçe dersleri vermeye veya Türkçe kursları düzenlemeye yetkili tek kurum Yunus Emre Türk Kültür Merkezimiz'dir. Alanında uzman ve donanımlı okutmanlar aracılığıyla modern dil öğretim yöntemleriyle öğrencilere çeşitli eğitim imkanı sunan Yunus Emre Enstitüsü bu konuda ülkemizi ve devletimizi bölgemizde layıkıyla temsil etmektedir." dedi.

Türkçe öğrenmek isteyen Mısırlıları Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’ne davet eden Belentepe, "Bu vesileyle, Mısırlı ailelere FETÖ ile bağlantılı okul ve derneklerden uzak durmalarını, çocuklarını bu yapılanmanın uzantısı olan kuruluşlara teslim etmemelerini tavsiye ediyorum. Aksi takdirde bunun, saf ve berrak zihinlere sahip çocuklarımızın gelecekleri açısından pek çok sakınca teşkil edeceğinin altını çiziyorum." İfadelerini kullandı.

İskenderiye'de Türkçeye yoğun ilgi olduğunu söyleyen Belentepe, İskenderiye Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne devam eden Mısırlı öğrencilerin sayısının oldukça fazla olduğu ve özel bir üniversite olan "İskenderiye Pharos Üniversitesi"nde de Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün bulunduğu bildirdi.

Öte yandan geçen Şubat ayında, İskenderiye'de faaliyet gösteren "ELM Uluslararası Okulu" ile Yunus Emre Enstitüsü arasında işbirliği protokolü imzalanmış ve Türkçe dili seçmeli ders olarak okutulmaya başlanmıştı. KIAS Okulunun bu alanda protokol imzalanan ikinci okul olduğu kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :