İşitme engelliler için kermes

İşitme engelliler için kermes

İşitme engelli öğrencilerin işitme cihazları ihtiyacını karşılamak ve farkındalık yaratmak için Üstün Değişim Özel Rehabilitasyon Merkezi ve işitme engelli öğrencilerin aileleri tarafından kermes etkinliği düzenlendi

Üstün Değişim Özel Rehabilitasyon Merkezi ve işitme engelli öğrencilerin aileleri tarafından işitme engelliler yararına kermes düzenlendi. Üstün Değişim Özel Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ali Arnas, Konya Olgunlaşma Enstitüsü bahçesinde düzenlenen kermesle ilgili açıklamalarda bulundu.

Merkezlerindeki en temel görevlerinin işitme engellilerin özel eğitimini en iyi şekilde vermek olduğunu söyleyen Arnas, “Merkezimiz 2007 yılında kuruldu. Bugün 10’uncu yılımızı geride bıraktık. Kermesteki amacımız; İşitme engelli çocuklara ve ailelerine maddi manevi yardımda bulunmak. İşitme engelli cihazlarının pahalılığından dolayı maddi anlamda destek sağlamak amacıyla düzenliyoruz” dedi.

img_8916.jpg

FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ

İşitme engelli çocuklar tarafından kullanılan cihazların ücretinin ailelerin karşılamakta zorluk çektiklerini ifade eden Arnas, “Cihazların tamir ve pil ihtiyaçlarını karşılamak için bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Bu cihazların eğitimini de vererek çocuklarımızın toplumdan soyutlanmasını önlemek ve yetiştirmek farkındalık yaratmak istiyoruz. Kermesimizi de okulumuzla ve öğrencilerimizin aileleriyle birlikte hazırladık. Buranın geliri tamamen ailelerin kurmuş olduğu komisyona aktarılacak ve o giderleri onlar karşılayacaklar” diye konuştu.

img_8919.jpg

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ

Rehabilitasyon merkezi olarak kermesin maddi olarak gelirine karışmadıklarını belirten Arnas, “Kermes gelirlerine karışmıyoruz ama her türlü maddi manevi desteğimizi veriyoruz. Farkındalığımızı yaratmak için böyle bir etkinlik yaptık. Kermesteki gelirleri aileler kendileri belirliyorlar harcamayı da kendileri yapıyorlar. Kermesteki her şey aileler tarafından yapıldı. Yer konusunda Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Olgunlaşma Enstitüsü İl Yöneticilerinin destekleriyle burası tahsis edildi. Kermes çadırının kurulmasında Selçuklu Belediyesi’nin destekleri var. Bu çadırın kurulmasında emeği geçen bizden yardımlarını esirgemeyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a yönetimine teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.Servet R. Çolak-Memleket

img_8938.jpg