İSF kapılarını ziyaretçilere açtı

İSF kapılarını ziyaretçilere açtı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baraçlı: - "Hem üst hem de alt yapı yatırımları olarak İstanbul'u odak şehir haline getirme noktasında hareket ediyoruz"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, "Hem üst hem de alt yapı yatırımları olarak İstanbul'u odak şehir haline getirme noktasında hareket ediyoruz." dedi.

Bu yıl 7.'si gerçekleşen İstanbul Shopping Fest (İSF), Kapalıçarşı'da mehter takımı ve 50'den fazla oyuncu ve dansçının yer aldığı gösterilerin sahnelendiği törenle ziyaretçilere kapılarını açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, törende yaptığı konuşmada, festivalin İstanbul adına önemli bir organizasyon olduğunu ifade ederek, Kapalıçarşı'nın dünyanın ilk alışveriş merkezlerinden biri olduğunu, organizasyonun bu tarihi mekanda gerçekleşmesinin önemli olduğunu belirtti.

İstanbul Shopping Fest'in hem İstanbul hem Türkiye'nin örnek projeler üretebilmesi adına önemli bir çalışma olarak niteleyen Baraçlı, şöyle konuştu:

"İstanbul'un 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapması şehre bakış açımızı da değiştiriyor. Olayı sadece turizm ve kültür açısından değil, farklı boyutlardan değerlendirdiğimizde şehir gün geçtikçe büyüyor. Bu nedenle bu tarz organizasyonlar, şehrimizi geleceğe taşıyacak ve bununla birlikte farkındalığı da ortaya çıkaracağız. Biz de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak hem üst hem de alt yapı yatırımları olarak hakikaten İstanbul'u odak şehir haline getirme noktasında hareket ediyoruz. Akıllı şehirler de 21. yüzyılın artık lokomotifleri, İstanbul akıllı şehri olma noktasında büyük projelere imza atıyor. Bu tarz organizasyonları da sadece alışveriş değil turizm noktasında da destekliyoruz. Bu organizasyonun da hem İstanbul'a hem de dünyaya örnek olmasını temenni ediyorum. "

İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ise Kapalıçarşı'nın restorasyonu, güvenliği ve yeni bir bakışla Shopping Fest'e de yakışır bir hal alma yolunda ilerlediğini belirterek, şunları söyledi:

"Kapalıçarşı'nın restorasyonuyla ilgili de bir süreç başladı. Fatih Belediyesinin hazırlatmış olduğu restorasyon projesi bu sene kapsamlı bir şekilde kamuoyunda paylaşıldı. Fiilen de uygulanmaya başlandı. Fatih Belediyesine böyle bir kapsamlı çalışma başlattığı için teşekkür ediyorum. Çatı restorasyonunu da Valiliğimiz finanse etti, başkanımız takip ediyor. Büyükşehir Belediyesi de alt yapıyla ilgili tüm çalışmaların hem maddi ve hem de teknik anlamda sorumluluğunu üstlendi. Esnafımız da işbirliğinin en önemli parçası haline gelecek. Hep birlikte Kapalıçarşı'yı bir sonraki Shopping Fest'lerde arzulanan noktaya getirerek İstanbullular ve turistlerle paylaşacağız."

İTO Başkanı İbrahim Çağlar ise festivalin marka olma yolunda güçlendiğini ifade ederek, "İSF'de tasarımcıları ziyaretçilerle buluşturacağız. Dizayn İSF alanlarında 200'e yakın yerli ve yabancı tasarımcı, 15'e yakın sanatçı ve sergi, 150 civarında atölye ve sohbet programı ve 30'u aşkın müzik ve dans performansları sergileyecek." dedi.

- Festival

Festival kapsamında Kapalıçarşı'nın yanı sıra Akasya, Capitol, Emaar Square Mall, Forum İstanbul, İstinyePark, Kanyon, Palladium, Venezia ve Zorlu Center’da kurulacak "Design İSF" alanları, ziyaretçileri alışveriş fırsatlarının yanı sıra tasarım ve sanatla buluşturacak.

Markalarda yüzde 70'lere varan indirimlerin olacağı festival, 16 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :