İş adamlarından İskoçya'da bağımsızlığı destekleyen mektup

İş adamlarından İskoçya'da bağımsızlığı destekleyen mektup

LONDRA (AA) - İskoç iş adamları, İskoçya’da 18 Eylül'de gerçekleştirilecek referandumda bağımsızlık kararı çıkmasının, İskoç ekonomisinin geleceği için daha iyi olacağını...

LONDRA (AA)  - İskoç iş adamları, İskoçya’da 18 Eylül'de gerçekleştirilecek referandumda bağımsızlık kararı çıkmasının, İskoç ekonomisinin geleceği için daha iyi olacağını belirtti.

İskoçya’nın gelecek ay yapacağı bağımsızlık referandumunun, İskoç ekonomisinin geleceği açısından önemli olacağını belirten 200’ün üzerinde iş adamı, açık bir mektup yazarak bağımsızlığın İskoç ekonomisinin çıkarına olduğunu vurguladı.

"The Herald" gazetesinde yayımlanan mektupta, Stagecoach Üst Yöneticisi Sir Brian Souter, finans kuruluşu Clyde Blowers’ın Üst Yöneticisi Jim McColl, William Hill’in eski Üst Yöneticisi Ralph Topping gibi 200’ün üzerinde iş adamının imzası yer aldı.

Mektupta, "Bağımsız İskoçya küçük ve büyük bütün girişimleri ülkede istihdamın yaratılması için asıl zenginlik olarak görecektir. Bağımsız İskoçya inovasyon, girişim kültürü ve işletmeciliği cesaretlendirecek. İskoçya’nın bağımsız olması ülkenin büyük kaynaklarını ülkenin çıkarları doğrultusunda orada yaşayan ve çalışan insanlara yönlendirmesi gücünün elimize geçmesini sağlayacaktır" ifadelerine yer verildi.

Mektupta, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde çıkması ihtimalinin ise İskoç ekonomisi için açık bir tehdit olarak görüldüğü kaydedildi.

Dün 130 iş adamından oluşan başka bir grup da bağımsızlığın ekonomiye etkilerine ilişkin uyarıda bulunan bir açık bir mektup yayınlamıştı.

18 Eylül'de yapılacak bağımsızlık referandumunda Birleşik Krallık'tan ayrılma kararı çıkması halinde İskoçya Hükümeti anayasanın hazırlanmasını sağlayacak yasa tasarısını İskoç Parlamentosu'na sunacak.

Kaynak:Haber Kaynağı