İran'daki seçimler

İran'daki seçimler

İran İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Emiri, ülkede dün düzenlenen seçimlerde şu ana kadar 33 milyon kişinin oy kullandığının belirlendiğini bildirdi

TAHRAN (AA) - İran İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Ali Emiri, şu ana kadar açılan sandıklardan 33 milyon seçmenin oy kullandığının belirlendiğini açıkladı.

İran devlet televizyonu IRINN'e ülkede dün düzenlenen parlamento ve Uzmanlar Meclisi seçimlerine ilişkin ilk resmi açıklamayı yapan Emiri, "Ülke genelinde 55 milyon civarında seçmenimiz vardı. Şu ana kadar açılan sandıklardan yaklaşık 33 milyon kişinin oy kullandığı belirlendi" dedi.

Emiri, İran meclisi için 42 bin 161, Uzmanlar Meclisi için ise 44 bin 647 bürodan kesin sonuçların kendilerine ulaştığını belirterek, seçmen sayısı az olan kentlerde seçimleri kazanan isimlerin netleştiğini ancak Tahran başta olmak üzere nüfus yoğunluğu fazla olan kentlerde oy sayımının devam ettiğini aktardı.

Ülkede, dün gerçekleştirilen seçimlerde, 54 milyon 915 seçmenin oy kullanması amacıyla 53 bin seçim noktasında, 120 bin seçim sandığı hazırlanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler