İran'daki protestolar

İran'daki protestolar

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu üyesi Felahetpişe, Ruhani hükümetini ülkenin gerçek ekonomik verilerini açıklamamakla itham etti

İSTANBUL (AA) - İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu üyesi, İslam Abad milletvekili Haşmetullah Felahetpişe, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümetini gerçek ekonomik verileri açıklamamakla suçladı.

Ülkedeki gösterilerle ilgili İran meclisi haber ajansı ICANA'ya konuşan Felahetpişe, "Halkın ekonomik sorunu gerçektir. Hükümetin, halkın ekonomik durumuyla ilgili açıkladığı istatistikler halkın gerçek durumunu yansıtmıyor. Bunun sonucunu sokak gösterilerinde görüyoruz." dedi.

Ekonomide gerileme yaşanırken ürünlere zam yapılması ve maliyetlerin artmasının kabul edilemeyeceğini dile getiren Felahetpişe, şunları kaydetti:

"Hükümet, işsizliği yüzde 11 olarak açıklıyor fakat gerçek bunun çok üzerindedir. Pahalılık da öyle. Bazı yetkililerin söz ettiği gibi normal düzeyde değildir."

Halkın itirazının temelinde ekonomik sorunların var olduğunu savunan Felahetpişe, "Meclis bu konuyu ekonomi yönüyle incelemelidir. Pahalılık ve yardımların kesilmesi konusunda meclis, hükümete "hayır" demelidir." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :