İran Lübnan’ın enerji ihtiyacını karşılamaya hazır olduğunu açıkladı

İran Lübnan’ın enerji ihtiyacını karşılamaya hazır olduğunu açıkladı

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Lübnan Meclis Başkanı Beri ile görüşmesinde İran’ın Lübnan’ın enerji ihtiyacını karşılamaya talip olduğunu söyledi

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği ziyaretinde Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun ve Meclis Başkanı Nebih Beri ile görüştü. Lübnan’da kurulan yeni hükümet nedeniyle Cumhurbaşkanı Aoun’u tebrik eden Abdullahiyan, İran’ın Lübnan devletinin ve halkının yanında olduğunu belirtti.

Abdullahiyan, Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkeleri ile devam eden müzakerelere ilişkin de Lübnan Cumhurbaşkanı Aoun’u bilgilendirdi.

Lübnan Meclis Başkanı Beri ile de görüşen Abdullahiyan, İran’ın Lübnan’daki enerji ihtiyacını karşılamaya hazır olduğunu ifade ederek, “İran Enerji Bakanlığı, Lübnan’da oluşan enerji sorununu yeni projeler ile çözmeye hazır. İranlı uzmanlar ve mühendisler oluşan enerji açığını ülkedeki elektrik santralleri projelerine katılarak daha ucuza kapatabilir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.