İran Dışişleri Bakanı Zarif Katar'da

İran Dışişleri Bakanı Zarif Katar'da

Zarif, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed ile görüştü

DOHA (AA) - İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldi.

Katar resmi haber ajansı QNA'da yer alan habere göre, Zarif, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Katar'ın başkenti Doha'da Katarlı mevkidaşı Muhammed ile görüştü.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ile güçlendirilmesinin yolları, uluslararası ve bölgesel gelişmelerin yanı sıra Körfez İşbirliği Konseyi (KİK)-İran ilişkileri ve ortak öneme sahip konular ele alındı.

Katarlı Bakan Muhammed, Körfez ülkeleri ile İran arasındaki ilişkilerde, diğer ülkelerin iç işlerine müdahale edilmeksizin, karşılıklı saygı ve iyi komşuluk ilkeleri çerçevesinde yoğunlaşmanın önemine vurgu yaparak, taraflar arasındaki anlaşmazlıkların da diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Muhammed, ülkesinin iyi komşuluk ilişkileri geliştirmeyi, bölgede güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesini ve bölgedeki ülkeler arasında halklarına fayda sağlayacak iş birliği kurulmasını istediğini ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Zarif ise iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi temennisinde bulunarak, bölgede güvenlik ve istikrara katkı sağlayacak şekilde bölgesel sorunların çözümü için Katar ve bölge ülkeleri ile iş birliğinin güçlendirilmesini arzu ettiğini belirtti.

İran, nükleer programının yanı sıra Suriye ve Yemen krizindeki tutumları nedeniyle başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleri ile ilişkilerinde gerginlik yaşıyor.

KİK, İran'ı Arap ülkelerinin iç işlerine müdahale etmek ve Ortadoğu'da yayılmacı politika izlemekle suçluyor. Tahran yönetimi ise bu suçlamaların gerçeği yansıtmadığını savunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :