Irak'taki şiddet olayları

Irak'taki şiddet olayları

Terör örgütü DAEŞ'in Musul kentindeki stratejik El-Kayyara nahiyesine saldırısı püskürtüldü, olayda 34 terörist etkisiz hale getirildi

MUSUL (AA) - Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in Musul kentindeki stratejik El-Kayyara nahiyesine saldırdığı ve olayda 34 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

AA muhabirine konuşan Irak Ordusu 15. Tümen Komutanı Albay Muhammed el-Bedri, "DAEŞ yaklaşık 80 silahlı militan ve 4 adet patlayıcı yüklü araçla el-Hud köyü yönünden El-Kayyara'ya saldırdı. Kayyara'yı geri alma girişiminde bulundular." dedi.

Bedri, Irak ordusunun farklı birimleri ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun hava desteğiyle saldırının püskürtüldüğü ve 34 DAEŞ militanının öldürülerek etkisiz hale getirildiğini, kalanların da Hammam el-Alil nahiyesi ve Eş-Şura bölgesi yönüne kaçtığını aktardı. Bedri olayda sadece 1 Irak askerinin hafif yaralandığını ve can kaybı olmadığını söyledi.

DAEŞ'e ait araç-gerecin ve tüm bomba yüklü araçların imha edildiğini kaydeden Bedri, gelecek saatlerde acil bir durum olması ihtimaline karşı Musul Operasyonları biriminin güvenlik önlemlerini artırdığı bilgisini verdi.

Irak ordusu, 25 Ağustos'ta Musul kent merkezinden 69 kilometre mesafede yer alan stratejik El-Kayyara nahiyesini DAEŞ'ten geri almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :