Irak'taki şiddet olayları

Irak'taki şiddet olayları

Irak güvenlik güçlerinin Felluce'de ramazan ayının başından itibaren düzenlediği saldırılarda 90 kişi öldü, 100 kişi yaralandı

Irak güvenlik güçlerinin, Enbar vilayetinin Felluce kentinde ramazan ayının başından bu yana düzenlediği saldırılarda 90 kişinin öldüğü, 100 kişinin yaralandığı bildirildi.  

Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi'nin başkanlığındaki Irak Ulusal Koalisyonu milletvekili Hamid el-Mutlak, parlamento binasında yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Felluce'de düzenlediği operasyonları değerlendirerek, "Ramazan ayının başından itibaren kente düzenlenen saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 90 kişi öldü, 100 kişi yaralandı" dedi. 

"Terör, hedef gözetmeyen varil bombalarıyla ya da En-Necib'deki gibi evlerin yakılmasıyla ortadan kaldırılamaz" diyen Mutlak, terörle mücadelenin istihbarat bilgisi ve planlamaya dayalı hassas bilgiler ve dayanışma çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini ifade etti. 

Öte yandan Felluce Hastanesi kaynakları, Irak güvenlik güçlerinin bugün Felluce'nin Heytavin bölgesi ile çeşitli köylerine düzenlediği saldırılarda 7'si çocuk, 5'i kadın 21 sivilin hayatını kaybettiğini, 11'i kadın 6'sı çocuk 26 kişinin de yaralandığını belirtti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı