Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, bazı parti ofislerine saldıran göstericilerin karşısında güç ve kararlılıkla duracaklarını bildirdi.Başbakanlık...

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, bazı parti ofislerine saldıran göstericilerin karşısında güç ve kararlılıkla duracaklarını bildirdi.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İbadi, güvenlik güçlerinin terörle mücadele ettiği bir zamanda bilinmeyen bazı tarafların gösteri adı altında partilere ait merkez ve ofisleri ateşe verdiğini hatırlattı.

Parti yöneticilerinden söz konusu çirkin eylemleri kınamalarını isteyen İbadi, "Herhangi bir kamu kurumu veya parti ofisini hedef alacak her türlü pervasız davranış ve suç teşkil edecek eylemler konusunda uyarıyoruz. Kamu düzeni ile masum insanlara saldırıda bulunanların karşısında güç ve kararlılıkla duracağız" ifadelerini kullandı.

Basra ilindeki Güvenlik Komisyonu Başkanı Cebbar es-Saidi de AA muhabirine, vali ile yapılan toplantıda, göstericilerin parti ofislerinin kapatılması yönündeki taleplerinin ele alındığını söyledi.

Durumun kontrol altında olduğunu vurgulayan Saidi, Sadr grubu ve gösterilerden sorumlu kişilerle irtibatta olduklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler