Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar

Enbar ilinde güvenlik güçleri ile terör örgütü DAEŞ arasında süren çatışmalar nedeneiyle 4 bin 556 aile evlerini terk etti

BAĞDAT (AA) - Irak’ın El-Enbar ilinde güvenlik güçleri ile terör örgütü DAEŞ arasında süren çatışmalar nedeniyle 4 bin 556 ailenin evlerini terk ettiği bildirildi.

Göç Bakanlığı Şubeler Daire Başkanı Zıya Sallal tarafından yapılan yazılı açıklamada, Enbar’da güvenlik güçleri ile DAEŞ arasında süren çatışmalardan dolayı çeşitli ilçelerdeki 4 bin 556 ailenin evlerini terk ederek, Enbar’ın içinde güvenlik güçlerinin kontrolündeki bölgelere yöneldiği belirtildi.

-Enbar’ın tamamı 10 Nisan’da güvenli olacak

Evlerinden olan vatandaşların geri dönüşlerini sağlamak amacıyla Sünni Vakfı Divanı ve hükümetin oluşturduğu komisyonun Başkanı Abdullatif el-Humeym, söz konusu vatandaşlara insani yardım götürmeye ve askeri operasyonlar bitene kadar ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini ve evlerine geri dönebilmeleri için gerekli ortamı hazırladıklarını söyledi.

Enbar’da bazı bölgelerin dönüş için güvenli olduğunu dile getiren Humeym, 10 Nisan’da Enbar’ın tamamının güvenli olacağını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :