Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar

Irak Kuvvetleri Koalisyonu, Felluce'nin güvenliğinin yerel güvenlik güçlerine teslim edilmesini istedi

MUSUL (AA) - Irak Parlamentosundaki en büyük Sünni bloku temsil eden Irak Kuvvetleri Koalisyonu, Başbakan Haydar el-İbadi'den, Felluce'nin güvenliğinin kentteki yerel güvenlik güçlerine teslim edilmesini istedi.

Koalisyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kent üzerindeki kontrol emniyet mensupları tarafından sağlanmalıdır çünkü kente girenlerin kimliklerini en iyi onlar bilir. Bu, İbadi'nin henüz yerine getirmediği bir vaat." ifadesine yer verildi.

Koalisyon, Haşdi Şabi'ye bağlı silahlı grupların varlığı, siyasi ve askeri yetkili makamların çokluğu nedeniyle teröristlerin kolayca kente girebildiği ve bu durumun ayrıca bazı zayıf karakterli kişilerin kullanılmasına zemin hazırladığı belirtildi.

Enbar İl Konseyi üyesi Taha Abdulgani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askeri planın ve bölgeleri ele geçirecek güçlerin Başbakan tarafından belirlendiğini ancak konseyin, yerel polis güçlerine kent içinde daha fazla kontrol imkanı tanınmasını desteklediğini söyledi.

Abdulgani, güvenlik güçlerinin kontrolündeki bölgelerde meydana gelen intihar saldırılarının beklenen bir durum olduğunu, Felluce ve Enbar'ın güvenliğinin sağlanması için istihbarat çalışmalarının yoğunlaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Dün Felluce kentinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 11 kişi yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :