Irak'ta Havice'yi kurtarma operasyonu

Irak'ta Havice'yi kurtarma operasyonu

Irak Federal Polis Gücü'nden Yüzbaşı Hüseyin:"Kerkük'ün Tazehurmatu ile Reşad nahiyeleri arasındaki 5 köy DEAŞ'tan geri alındı"- Türkmen komutan Yüzbaşı Cuma,:"Operasyon sırasında ilerleyişimizin önündeki en büyük engel yola döşenen mayınlar oldu"

KERKÜK (AA) - Irak güçlerinin Kerkük'e bağlı Havice ilçesini kurtarma operasyonu kapsamında Tazehurmatu ve Reşad nahiyeleri arasındaki 5 köyü terör örgütü DEAŞ'tan geri aldığı belirtildi.

Irak Federal Polis Gücü'nde görevli Yüzbaşı Yusuf Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada,''Kerkük'ün Tazehurmatu ile Reşad nahiyeleri arasındaki 5 köy DEAŞ'tan geri alındı.'' dedi.

Operasyonda önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade eden Hüseyin,''Bu sabah başlatılan operasyonlar neticesinde Telcol, Münzir, Sami Asi, Mücbil ve Dokşaman köylerinde kontrol sağlandı." diye konuştu.

DEAŞ'ın tüm Irak'ta olduğu gibi Havice'de de çöküş yaşadığını kaydeden Hüseyin, operasyon sırasında ciddi ve sert bir direnişle karşılaşmadıklarını ifade etti.

- İlerleyişin önündeki en büyük engel "mayınlar"

Öte yandan Irak güvenlik gücü bünyesinde görev yapan Türkmen komutanlardan Yüzbaşı Fehmi Cuma, "Operasyon sırasında ilerleyişimizin önündeki en büyük engel yola döşenen mayınlar oldu." dedi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 29 Eylül'de yaptığı açıklamada "Havice'yi kurtarma operasyonunun ikinci aşamasının başladığını" duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :