IOM'den Türkiye'deki 15 bin Suriyeliye vize desteği

IOM'den Türkiye'deki 15 bin Suriyeliye vize desteği

Örgüt, Türkiye'deki 15 bin Suriyelinin Almanya'daki aile bireylerine kavuşması için destek verildiğini açıkladı

CENEVRE (AA) - Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Türkiye'de bulunan 15 bin Suriyeli sığınmacının Almanya'daki yakınlarıyla bir araya gelmesini sağlamak için vize konusunda destek sağlandığını bildirdi.

IOM Sözcüsü Joel Millman, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, geçen yılın temmuz ayında başlattıkları Aile Destek Programı ile Türkiye, Lübnan ve Irak'ta bulunan 25 bin sığınmacının Almanya'daki aileleriyle birleştirildiğini söyledi.

IOM Türkiye misyonunun, Türkiye'deki 15 bin Suriyeli sığınmacıya, insan kaçakçılarının ağına düşmemeleri için aile birleşimi vizesi konusunda yardımda bulunduğunu anlatan Millman, bazılarının Almanya'daki ailelerinin yanlarına ulaştığını, diğerlerinin işlemlerinin sürdüğünü bildirdi.

Programdan yararlananların yüzde 85'inin kadın olduğunu belirten Millman, bölgedeki 35 bin ailenin yeniden bir araya gelmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Sözcü Millman, 2015'ten bu yana yarım milyonu aşkın Suriyeli ve Iraklı sığınmacının Almanya'ya sığınma başvurusu yaptığını kaydederek, bunların yaklaşık 320 bininin sığınmacı statüsü kazandığını aktardı.

Eşi Almanya'ya sığınan Arife adlı Suriyeli bir sığınmacı, İstanbul'da 5 çocuğuyla yaşadığını belirterek, "Suriye'de her şeyimizi kaybettik. Yıllarca süren savaştan sonra çocuklarımın bir gelecek umuduna ihtiyacı vardı." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :