İnternet ilanlarına dikkat: Konya'da da mağdurları var

İnternet ilanlarına dikkat: Konya'da da mağdurları var

Sosyal medyadan yapılan 'Pancar Şekeri' veya 'Tarım Aleti Satışı' ilanlarına dikkat! Günyüzü Belediyesi Zabıta Amiri, dolandırıcıların Günyüzü ilçesinin adını kullanarak insanları mağdur ettiğini belirtiyor.

Günyüzü ilçesinin adı, sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık girişimlerinde kötü niyetli kişiler tarafından sıklıkla kullanılıyor. Günyüzü Belediyesi Zabıta Amiri Hasan Say, özellikle "Pancar Şekeri" veya "Tarım Aleti Satışı" ilanlarıyla yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekerek, vatandaşları uyardı.

Say, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dolandırıcıların Günyüzü ilçesinin adını kullanarak sosyal medya üzerinden ilanlar yayınladığını ve bu ilanlarda genellikle çok düşük fiyatlarla satışa sunulan ürünlerle müşteri çekmeye çalıştıklarını ifade etti. Dolandırıcılar, alıcıları telefonla arayarak kaparo talep ediyor ve parayı aldıktan sonra mağdurların telefon numaralarını engelliyor.

gunyuzu.png

Hasan Say, bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyanık olmaya ve alışverişlerini dikkatli bir şekilde yapmaya çağırdı.

İzmit, Ankara ve Konya'dan gelen vatandaşların da bu dolandırıcılık yöntemine maruz kaldığını belirten Say, "Sözde satışı ilana konulan malzemenin fiyatı çok ucuz yazılarak talep görmesi sağlanıyor ve insanları kaparo adı altında dolandırıyorlar" dedi.

Günyüzü Belediyesi Zabıta Amiri, vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaya ve şüpheli durumları yetkililere bildirmeye çağırdı. Ayrıca, bu tür olaylarla karşılaşanların en yakın polis veya zabıta birimine başvurmaları gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.