'İnsanlığın temsilcileri' yerlerde

'İnsanlığın temsilcileri' yerlerde

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail ziyareti sırasında hava saldırısına maruz kaldı ve güvenli bir sığınakta bulunan lider ve heyetiyle birlikte tehlikeden kurtuldu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail'i ziyaret ettiği sırada beklenmedik bir olayla karşı karşıya kaldı. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile birlikte düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Scholz, "Geçen hafta Federal Meclis'te de söylediğim gibi, zor zamanlarda Almanya'nın tek yeri vardır, o da İsrail'in yanıdır" ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı İsrail Ziyareti Sırasında Olağanüstü Bir Olay Yaşadı

Ancak Scholz, İsrail'den ayrılmak üzereyken şiddetli bir olayla karşılaştı. Sirenler çaldı ve hava saldırısı alarmı verildi. Bild gazetesinin haberine göre, Almanya Başbakanı Scholz ve beraberindeki heyetin bulunduğu uçak tam ayrılmak üzereyken bir roket saldırısına maruz kaldı.

whatsapp-image-2023-10-17-at-22-08-48.jpeg

Sığınakta Güvende: Olaf Scholz ve Heyeti İsrail'den Ayrılmak Zorunda Kaldı

O an uçakta bulunan Scholz ve tüm yolcular, alarm çaldığında uçaktan inmeleri konusunda talimat aldı. Şansölye ve beraberindeki heyet hemen uçaktan indi ve yakındaki bir sığınakta güvenli bir şekilde konumlandı. Bu olay sırasında beraberindeki heyet de uçağın yanında güvenlik önlemlerini aldı.

Almanya Lideri Scholz'un İsrail Ziyareti Hava Saldırısıyla Sarsıldı

İsrail'de yaşanan bu olağanüstü olay sonrasında Almanya Başbakanı Scholz ve heyeti, saldırının etkilerinden kurtulmuş ve güvenli bir şekilde sığınakta beklemişlerdir. İki ülke liderleri arasındaki toplantı, bu beklenmedik olayın ardından yeniden düzenlendi. Scholz'un İsrail ziyareti sırasında yaşanan bu saldırı, uluslararası ilişkilerdeki hassasiyeti bir kez daha gündeme getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.