İnşaattan düşüp yatağa mahkum olan işçiye belediye sahip çıktı

İnşaattan düşüp yatağa mahkum olan işçiye belediye sahip çıktı

SİVAS (AA) - Sivas’ta, çalıştığı inşaattaki merdiven boşluğunu fark etmeyip düşen ve yatağa mahkum hale gelen işçi ve ailesinin yardımına belediye...

SİVAS (AA) - Sivas’ta, çalıştığı inşaattaki merdiven boşluğunu fark etmeyip düşen ve yatağa mahkum hale gelen işçi ve ailesinin yardımına belediye yetişti.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, inşaat işçisi Ali Torun (42), yaklaşık 20 gün önce çalıştığı inşaatın 3 metre yüksekliğindeki merdiven boşluğuna düştü. Kaza sonucu yaralanan ve kırılan leğen kemiğine 2 platin ve karın kısmına sabitleyici takılan 3 çocuk babası Torun, 18 gündür yatağa mahkum halde yaşıyor.

Tek geçim kaynağı inşaat işçiliği olan Torun, çalışamadığı için geçim sıkıntısı çekmeye başladı. Sivas Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hayat Ağacı Derneği, Torun’un evini ziyaret ederek olayla ilgili rapor düzenledi.

Dernek bünyesindeki gıda bankasından gıda alışverişi desteği sağlanan aileye ayrıca tekerlekli sandalye ve hasta bezi yardımı yapıldı. Ayrıca hayır sahibi bir vatandaş tarafından da Torun'a "otomatik ortopedik hasta yatağı" verildi.

Torun, kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirterek, "Eşimin yardımıyla tuvalet ihtiyacımı karşılıyorum. Kazadan sonra yardıma muhtaç duruma geldim." ifadelerini kullandı.

Eşi Fadime Torun ise, kazadan sonra eşinin yürüyemediğini aktararak, "Eşimin yanından ayrılmıyorum. Onun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorum. İnşaatta çalışırken evimizin geçimini sağlıyordu. Şu anda tamamen yardıma muhtaç halde geldik." açıklamasında bulundu.

Aile desteklerinden dolayı Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği’ne teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :