İngiltere'nin AB’den ayrılma kararı

İngiltere'nin AB’den ayrılma kararı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau:-"Avrupa Birliği de İngiltere de Kanada’nın derin tarihsel bağları ve ortak değerleri olan stratejik ortaklarıdır. Biz, her iki tarafla da bugüne kadar olan ilişkilerimizi devam ettirecek ve geliştireceğiz’

OTTAWA (AA) – Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İngiliz halkının tercihini yaparak, Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı aldığını açıkladı.

İngiltere’de dün yapılan referandumla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, "Avrupa Birliği de İngiltere de Kanada’nın derin tarihsel bağları ve ortak değerleri olan stratejik ortaklarıdır. Biz, her iki tarafla da bugüne kadar olan ilişkilerimizi devam ettirecek ve geliştireceğiz’’ dedi.

Kanada Başbakanı Trudeau, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Dünyadaki ortaklarımızla olan bağlarımız, Kanada’nın en büyük varlıkları arasındadır. Bu ilişkilerin, Kanada halkının refahına olan katkısı şüphesizdir. Kanada’nın temel altyapı yatırımları ve orta sınıfın güçlendirilmesine dair büyük ekonomik esasları var. Küresel piyasalarda oluşacak belirsizliğe karşı da pozisyonumuzu almış durumdayız.’’

İstifa kararı alan İngiltere Başbakanı David Cameron’la iyi arkadaş olduklarını kaydeden Justin Trudeau, "kendisine Kanada halkı adına bu arkadaşlığı ve iyi müttefikliği için teşekkür ediyorum’’ dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :