İlkokul öğrencilerinden örnek proje

İlkokul öğrencilerinden örnek proje

Konya Meram Atatürk İlkokulu, Geçici Koruma Altındaki Suriyeli öğrencilerin Türk eğitim sistemine entegrasyonu kapsamında bir proje başlattı.

 Geçtiğimiz Kasım ayından başlatılan proje ile Meram Atatürk İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, sınıflarında bulunan geçici koruma kapsamındaki yabancı uyruklu öğrenciler ve ailelerine yönelik travmanın etkilerini azaltma ve sağlıklı uyum becerileri geliştirmeyi hedefliyor. Proje ile; toplumda bulunan önyargıların yıkılması, bu öğrenci ve ailelerinin yaşadığı acı tecrübe travmaların etkisinin azaltılması yanında, yaşadıkları çevreyi tanıma-uyumsama sürecini hızlandırmak amaçlandı.  

ataturk-ilkokolu--(3).jpg

ataturk-ilkokolu--(6).jpg

ataturk-ilkokolu--(7).jpg

Öğrencilerin proje süresince pek çok parametresi olan etkinlikler dizisi planladı ve uygulamaya koydu. Özellikle iki kültür arasındaki ortak noktalar üzerinden hareket edilirken, bu kapsamda Mevlana Haftası etkinlikleri ve ortak alanlarda ortak yemek etkinlikleri düzenleniyor.

ataturk-ilkokolu--(10).jpg

Bunların yanında inanç ve görenekler konusunda benzerlikler  ortaya çıkarıldı. Program kapsamında önümüzdeki günlerde Şehitlik, Müzeler ve Gaziler Derneği  gezileri belirlendi. Servet R. Çolak – Memleket