İliç'te kayıp işçileri arama çalışmaları 7. gününde

İliç'te kayıp işçileri arama çalışmaları 7. gününde

Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağındaki toprak kayması sonucu kaybolan 9 işçiye ulaşma çabaları, 7. gününde de hız kesmeden devam ediyor. Arama kurtarma ekipleri, yoğun yağmur ve sisin etkilediği bölgede, gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

Erzincan'ın İliç ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen maden ocağındaki toprak kayması, 9 işçinin kaybolmasına neden oldu. Arama kurtarma çalışmaları, şiddetli yağmur ve sisin etkisi altındaki bölgede, 7. gününde de kararlılıkla devam ediyor. AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarının 2 bin 663 personeli, 802 araç ve iş makinesi, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör ve çeşitli teknolojik cihazlarla birlikte gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.

İliç'te kayıp işçileri arama çalışmaları 7. gününde

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ile AFAD Başkanı Okay Memiş, arama ve kurtarma ekiplerini koordine ederek çalışmaların etkin bir şekilde yürütülmesini sağlıyor. Kayıp işçilerden 6'sının Sabırlı Deresi yatağına gelen toprak alanında, diğer 3'ünün ise manganez ocağının içerisinde olduğu değerlendirilmiş ve çalışmalar bu bölgelere yoğunlaştırılmıştır. Güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede tutulması için ekiplere sürekli talimatlar verilmekte ve herhangi bir olumsuzluğa karşı önlem alınmaktadır.

İliç'te kayıp işçileri arama çalışmaları 7. gününde

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bölgedeki toprak ve su analizlerini sürekli olarak yapmakta ve herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Hava kalitesi de sürekli izlenmekte olup, herhangi bir siyanür kaynaklı sorun yaşanmamıştır. Toprak kayması sonucu oluşan malzemenin geçici olarak depolanacağı alanlar belirlenmiş ve gerekli sızdırmazlık şartları sağlanmıştır.

Soruşturma kapsamında şirket yetkilileri arasında tutuklamalar ve adli kontrol tedbirleri uygulanmış, son olarak gözaltına alınan Türkiye'deki müdür adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.