İlham Gencer 90. yaş gününü konserle kutladı

İlham Gencer 90. yaş gününü konserle kutladı

Caz sanatçısı İlham Gencer, 90. yaşını "26. Akbank Caz Festivali"ndeki konserle kutladı- Gencer:- "Devlet, İstanbul şarkımızı tanıtmak, İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkelere ulaştırmak, dünyaya tanıtmak için yardımcı olsun"

İSTANBUL (AA) - Caz sanatçısı İlham Gencer, 90. yaşını "26. Akbank Caz Festivali"ndeki konserle kutladı.

Pera Palace Hotel Jumeirah'da gerçekleşen konserine beyaz takım elbisesiyle sahneye çıkan Gencer, dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Yaşına rağmen söylediği yabancı caz şarkılarını coşkuyla seslendiren Gencer, içinde "love" kelimesi geçen şarkıların en çok sevdiği şarkılar olduğunu söyledi.

Gencer, sahnede İstanbul sevgisini anlatan, İngilizce "Musical Letter" şarkısını seslendirmeden önce, "Devlet, İstanbul şarkımızı tanıtmak, İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkelere ulaştırmak, dünyaya tanıtmak için yardımcı olsun." ifadelerini kullandı.

Piyanoda Evren Karakul'un, kontrbasta Ozan Musluoğlu'nun, davulda Kerem Yüce'nin, saksafonda Yahya Dai'nin performans gösterdiği konserde, caz vokali İpek Dinç Yüce de şarkılar seslendirdi.

Konser sonunda Gencer 90. yaş günü için festival ekibince kendisine sürpriz olarak hazırlanan doğum günü pastasını kesti.


- İlham Gencer hakkında

İlk ve tek müzik eğitimini küçük yaşlarda annesinden alan Gencer, doğuştan gelen yeteneğiyle ilk bestesini 5 yaşındayken yazdı. 40'lı yıllarda piyano, klarnet ve vokalden oluşan triosu ile dönemin ilk yerli caz grubunu kuran sanatçı, 1960’lı yıllarda başladığı İstanbul Radyosu’nda 14 yıl program yaptı. Şişli'de açtığı "Çatı Kulübü" kendi deyişiyle "Türkiye’nin bir tür özel konservatuvarı" olan Gencer, burada Ajda Pekkan, Cem Karaca, Füsun Önal, Emel Sayın gibi birçok şarkıcıyı müzik dünyasına kazandırdı. Gencer, müzik sevgisini "Ne kadar güzel şey şu müzik, ben sonsuza kadar müzik yapmak istiyorum, bu yüzden de ölmek istemiyorum" sözleriyle anlatmaktadır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :