İkiz karacanın ikiz yavruları dünyaya "merhaba" dedi

İkiz karacanın ikiz yavruları dünyaya "merhaba" dedi

Polonezköy Geyik-Karaca Üretme İstasyonu'nda sağlıklı bir şekilde büyüyerek tabiata uyum sağlayan ikiz karacalardan "Elvan"ın ikiz yavruları dünyaya gözlerini açtı- Fotokapanla görüntülenen ikiz yavrularla birlikte istasyondaki karaca sayısı 16'ya yükseld

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN - Polonezköy Geyik-Karaca Üretme İstasyonu'nda sağlıklı bir şekilde büyüyerek tabiata uyum sağlayan ikiz karacalardan "Elvan", bu yıl ilk ikiz yavrularını dünyaya getirdi. Fotokapanla görüntülenen ikiz yavrularla birlikte istasyondaki karaca sayısı 16'ya yükseldi.

AA muhabirinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, yaban hayvanlarının yaşam ortamlarıyla birlikte korunması maksadıyla etkin bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor.

Türkiye genelinde yaban hayvanı üretim çalışmaları yapan DKMP, çeşitli sebeplerle yaralanan yaban hayvanlarını da tedavi ederek sağlığına kavuşmalarını sağlıyor. Tabiata uyum sağlayabilecek durumda olanları ise doğal yaşam alanlarına yeniden kazandırıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1'inci Bölge Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürlüğü Yaban Hayatı Şefliği sorumluluk alanlarından Polonezköy Geyik-Karaca Üretme İstasyonu, karacalar için iyileştirme merkezi olarak da görev yapıyor. Yaralanmış, güçten düşmüş, annesiz kalmış yavruların bakımları ve tedavileri yapıldıktan sonra etrafı korunaklı olan yaban hayvanı üretme yerleştirme sahalarında ormana bırakılıyor. Bu yıl istasyon yeni yavrulara ev sahipliği yapıyor.

Edirne'de, 2013 yılında, annesiz kalmış ikiz yavru karacalar "Elvan" ve "Azize" İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinde yapılan tedavi ve 2 aylık bakımlarının ardından geldikleri istasyonda, sağlıklı bir şekilde büyüyerek tabiata uyum sağladı.

Bu yıl ilk yavrularını dünyaya getiren "Elvan" ve ikiz yavruları fotokapanla görüntülendi.

İkiz karacaların, anneleri Elvan'ın yanından ayrılmaması ve beslenme anları görüntülere yansıdı.

İkiz yavrularla birlikte istasyondaki karaca sayısı 16'ya yükseldi. Şu an itibarıyla üretme istasyonunda 14 kızıl geyik ve 16 karaca bulunuyor.

- Karaca "Kibar"ın yavrusunun cinsiyeti henüz belirlenmedi

2012 yılında annesiz kalmış, ormanda vatandaşlar tarafından bulunarak yetkililere teslim edilen "Kibar" isimli yavru dişi karaca da istasyonda sağlıklı bir şekilde büyüdü ve doğaya uyum sağladı.

Geçen yıl ilk gebeliğini sağlıklı bir şekilde tamamlayarak ikiz erkek yavrularını dünyaya getiren "Kibar"ın bu yıl tek yavrusu hayata "merhaba" dedi. İnsan eliyle dokunulamayan yavrunun cinsiyetinin henüz belli olmadığı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler