"İİT Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı"

"İİT Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı"

İİT Genel Sekreter Yardımcısı Khan: - "Bütün kurum ve kuruluşlarla beraber, uluslararası düzeyde artık gençliğin daha aktif bir rol oynaması gerekir"- "Ümit ediyorum ki bu toplantı, önemli kararlar alacak ve gençlerin güçlendirilmesi için çalışmalara deva

İSTANBUL (AA) - İİT Genel Sekreter Yardımcısı Muhammad Naeem Khan, "Bütün kurum ve kuruluşlarla beraber, uluslararası düzeyde artık gençliğin daha aktif bir rol oynaması gerekir." dedi.

Khan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı'nın açılışındaki konuşmasında, ev sahipliğinden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Gençlerin karar alma mekanizmalarına daha fazla dahil edilmesini isteyen Khan, "Bütün kurum ve kuruluşlarla beraber, uluslararası düzeyde artık gençliğin daha aktif bir rol oynaması gerekir. Ümit ediyorum ki bu toplantı, önemli kararlar alacak ve gençlerin güçlendirilmesi için çalışmalara devam edecektir." diye konuştu.

Dünyanın, özellikle Filistin konusunda sessiz kaldığına dikkati çeken Khan, Filistinlilerin eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanması için daha fazla şeyin yapılması gerektiğini dile getirdi.

Khan, "Uluslararası kamuoyunun artık bu konuda bir görev üstlenmesi gerekir. Filistinli gençlerin ve halkının artık müreffeh bir şekilde yaşaması gerekmektedir." dedi.

- "İslam ülkelerinin birlikte hareket etmesi gerekir"

İslam Spor Dayanışma Federasyonu Genel Sekreteri Faisal Al-Nassar da konferansın düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ümmetin etkin ve etkili kararlara ihtiyacı olduğunu anlatan Nassar, bütün İslam ülkelerinin var olan hedeflere ulaşmak için birlikte hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Alınan kararların gençler için biran önce faaliyete geçirilmesi gerektiğini belirten Nassar, "Bakü-İslami Dayanışma Oyunları'na bütün ülkeler etkin bir şekilde katılmalı. Dünyaya İslam ülkelerinin dayanışma içerisinde ve bir olduğu mesajını vermek istiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) Başkanı Elşad İskenderov tarafından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a arz edilmek üzere 8 milyon kişinin onayladığı gençlik deklarasyonu takdim edildi.

Konferansa, İİT'ye üye 56 ülkenin ve 5 gözlemci ülkenin bakan ve temsilcilerinin yanı sıra, dünyanın farklı bölgelerinden 30 üye ülkenin gençlik temsilcileri katıldı. Konferansta, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da yer aldı.

Ayrıca, İslam Konferansı Diyalog ve Gençlik Forumu, Malezya ile İran Gençlik ve Spor bakanlıklarıyla mutabakat zaptları imzalandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :