'İHTİYARLAR TABURU' KONYA'YA KAZANDIRACAK

'İHTİYARLAR TABURU' KONYA'YA KAZANDIRACAK

Çekimleri Konya'da yapılacak olan İhtiyarlar Taburu uzun metrajlı film projesi bakanlık tarafından kabul edildi. Film Konya'nın sinema sektöründeki gelişimine büyük katkı sağlayacak.

Senaryosu Fatih Sezgin tarafından kaleme alınan “İhtiyarlar Taburu” adlı uzun metraj film TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Kurulu tarafından değerlendirilerek yüzlerce proje arasından ilk uzun metraj film yapım desteği aldı. İhtiyarlar Taburu'nun çekimleri Konya'da yapılacak.

 

konyaya-sinema-sektorunde--(1).jpg

EKİPMAN KONYA'DAN TEMİN EDİLECEK

Her geçen gün dizi ve sinema sektöründe ilerleme kaydeden Konya'ya bu alanda bir destek daha geldi. Senaryosu Fatih Sezgin tarafından kaleme alınan “İhtiyarlar Taburu” adlı uzun metraj film Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Kurulu tarafından değerlendirilerek yüzlerce proje arasından ilk uzun metraj film yapım desteği aldı.  Kazanılan bu destek ile birlikte Konya da gelişen sinema ve dizi sektörüne yeni bir ivme daha kazandı. Çekimlerinin tamamı Konya'da yapılacak olan filmin ekibi, hizmet alımı yine Konya’da bu alanda faaliyet gösteren kişiler tarafından oluşturulacak olmasıyla da dikkat çekiyor.

ÇEKİMLER BU YIL SONUNDA BAŞLAYACAK

Erka Yapım ve Anadolu Drama Sanatları işbirliğiyle yapılacak olan filmin yönetmen koltuğunda da senarist Fatih Sezgin oturacak. Erka Yapım ile birlikte “Kervan: Kadim Medeniyetin Yol Hikâyesi” adlı 12 bölümden oluşan belgesel filme geçtiğimiz yıl imza atan yönetmenin ilk uzun metraj film denemesi “İhtiyarlar Taburu” olacak. Yönetmenin daha önce yapmış olduğu Türkiye Türkiye'den Büyüktür, Suf-i, İnsan Bu Meçhul gibi birçok drama film milyonlarca izleyici tarafından izlenirken İhtiyarlar Taburu filminin 2018’in son aylarında çekimlerine başlanılacak ve yaklaşık bir yıl sonra gösterime girmesi hedefleniyor.

TÜRK İSLAM MEDENİYETİ İLHAM VERDİ

Konya'ya bu alanda katkı sunmanın önemli olduğunu hatırlatan filmin senaristi Fatih Sezgin, “Şark toplumları masalsı bir dünyayı barındırır köklerinde. Her ne kadar teknolojik gelişim son sürat devam etse de geleneksel kodlarımız bizi efsanevi hikâyeleri barındıran öykülere yaklaştırır. En azından ben de böyle. Geleneksel dünyanın son süvarilerini geleneksel Türk -İslam hikâye metoduyla anlatmaya çalışacağım bir filmin arifesindeyim. 14 yıl önce hayalini kurduğum bir dünyanın ilk basmağına ulaşmak kolay olmadı. Bütün dostlarımın, iş arkadaşlarımın, ailemin bunda payı büyük. En önemli payda bana her senaryomda müthiş ilham veren Türk İslam medeniyeti. İnşallah mahcup olmam” diye konuştu.

konyaya-sinema-sektorunde--(2).jpg

YAŞANMIŞ BİR OLAY

İhtiyarlar Taburu filminin hikâyesi şöyle: Yaşlılığın son günlerini yaşayan Kore gazisi Çavuş Abdul ve gazi arkadaşları gaziler derneğinde sıradan günlerini yaşamaktadırlar. Gazilerin hizmetini iki Suriyeli mülteci çocuk yapmaktadır. Gazilerin destansı hatıralarına şahit olan çocuklar 15 kişiden oluşan bu ihtiyar delikanlıları Suriye'ye götürüp Özgür Suriye ordusu saflarında savaşmaları için iknaya çalışırlar. Eski kahramanlık günlerini özleyen gazilerin arasından 6’sı ikna olup çocukları da yanlarına alıp Suriye’ye doğru yola çıkarlar. Anadolu içinde başlayan bu yolculuk bir süre sonra tarih içinde bir seyri sefere dönüşür. Geleneksel dünyanın temsili olan gazilerin hikâyesi, günümüzde ki İslam coğrafyasında yaşanan trajedinin derin bir anlatısını oluşturmaya başlar.

M. Ali Elmacı-Memleket