İhtiyaç sahiplerinin yüzü "Sosyal Market"te gülüyor

İhtiyaç sahiplerinin yüzü "Sosyal Market"te gülüyor

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale’de giysi ihtiyacı olan vatandaşlar, Kırıkkale Belediyesi Sosyal Konseyi tarafından açılan "Sosyal Market"ten alışveriş yapıyor.Belediye...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale’de giysi ihtiyacı olan vatandaşlar, Kırıkkale Belediyesi Sosyal Konseyi tarafından açılan "Sosyal Market"ten alışveriş yapıyor.

Belediye ek binasında 2015 yılında kurulan Sosyal Markette belirlenen yardıma muhtaç 660 aileye 50 liralık hediye çeki yardımı ve 500 aileye giysi yardımı yapılıyor.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın eşi Hilal Saygılı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayının gelmesi ve bayramın yaklaşması vesilesiyle yardımlara hız verdiklerini söyledi.

Hayırsever vatandaşların destekleriyle alınan ürünleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıtarak onların yüzünü güldürmeye çalıştıklarını anlatan Saygılı, "Ramazan paylaşmak, kardeşlik, bölüşmek ve birlikte yaşamak demektir. Ramazan ayının manevi atmosferinin yaşatılması adına gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bizler de bu anlayışı yüreğimizde hissederek böyle bir uygulamaya gittik. Allah herkesten razı olsun. Biz yardıma muhtaç ailelerimizin her zaman yanlarındayız." diye konuştu.

Kırıkkale Belediyesi Sosyal Konseyi Başkanı Hafize Yıldız ise yardım standının 1 Temmuz’a kadar açık kalacağını 500 aileye yetecek kadar yardımın bulunduğunu ifade etti.

Konsey olarak ihtiyaç sahiplerinin sorunlarına kulak vermeye devam edeceklerini belirten Yıldız, çocuklar için tişört, etek, pantolon ve gömlek gibi giysilerin olduğunu ellerinden geldiği kadar yardımda bulunacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Saygılı, çocuklarla bir süre sohbet ettikten sonra giysileri seçmelerinde çocuklara yardımcı oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler