"İhracat için dünyayı adım adım dolaşacağız"

"İhracat için dünyayı adım adım dolaşacağız"

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Engin:- "Dünya pazarında yüzde 4,5 olan payımızı artırmak için başta fuarlar olmak üzere tüm dünyayı adım adım dolaşacağız"

BURSA (AA) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, dünya pazarında yüzde 4,5 olan paylarını artırmak için başta fuarlar olmak üzere tüm dünyayı adım adım dolaşacaklarını bildirdi.

Engin, "24. İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı"nı değerlendirdiği yazılı açıklamasında, UTİB üyesi firmaların fuara yoğun katılım sağladığını aktardı.

Türkiye'nin ev tekstili alanında dünyanın ikinci büyük fuarına ev sahipliği yaptığına dikkati çeken Engin, "Dünyanın önemli alıcılarının geldiği bu fuar, sektör ihracatını artırmak için iyi bir fırsat." ifadelerini kullandı.

Engin, Türk ev tekstili sektörünün son zamanlarda büyük yatırımlar yaptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sektörün ihracatı 2017 yılı sonu itibariyle 2,7 milyar doları aştı. Yaklaşık 66 milyar dolarlık dünya pazarındaki payımız da yüzde 4,5 seviyelerinde. 2015 ve 2016'nın tüm dünyada duraklama ve daralma döneminde olması, haliyle bizim rakamlarımızı da etkiledi. Neyse ki 2017'de dünyada bir toparlanma süreci yaşandı. Dünya ticaretinde ortalama yüzde 10'luk bir artış söz konusu. Bu durum, 2018 için bize ümit veriyor. 2018 için ihracatta 3 milyar doları aşmak mümkün. Hedefimiz, dünya pazarındaki payımızı daha çok artırmak."

- "Markalaşma yolunda da büyük adımlar attık"

Türkiye'nin, ev ve mekan tekstilinde akla gelen ilk ülkelerden biri olduğuna işaret eden Engin, şöyle devam etti:

"Üretim kalitesi, Ar-Ge ve inovasyon konusunda dünyadaki rakiplerimizden fazlamız bile var. Markalaşma yolunda da büyük adımlar attık. Şimdi yapacağımız, daha çok pazara ulaşmak. Dünya pazarında yüzde 4,5 olan payımızı artırmak için başta fuarlar olmak üzere tüm dünyayı adım adım dolaşacağız. Daha çok KOBİ'nin ihracatla tanışması, markalaşması ve büyümesi için UTİB olarak yaptığımız ticaret heyetleri ve Ur-Ge projelerini artıracağız. 800 firmanın bulunduğu EVTEKS'e UTİB üyesi 229 firma katıldı. Hemen ardından 2-4 Mayıs tarihleri arasında İtalya Como'da düzenlenen Proposte'de International Observatory Fuarı'na katılacağız. Ardından Rusya ve Çin fuarlarına katılacağız. Başta hedef pazarlar olmak üzere, kalitemizi gösterebileceğimiz her yerde olacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :