İHH, Afrika’ya Umut oldu

İHH, Afrika’ya Umut oldu

Konya İHH, yardımseverlerin katkısıyla şiddetli kuraklığın yaşandığı Afrika ülkeleri Somali, Çad ve Sudan'da 5 su kuyusu daha açtı.

Konya İHH Basın Koordinatörü Selim Tosun, yaptığı açıklamada, bazı Afrika ülkelerinde temiz suya büyük ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Bu ülkelerde insanların çeşitli hastalıklarla mücadele ettiğine dikkati çeken Tosun, "Bu hastalıklar nedeniyle her sene binlerce insan hayatını kaybediyor. Suya erişimin yetersiz olması birçok hastalığı beraberinde getiriyor. İçme suyu sağlayan kuyuların açılması, çocuk ölümlerinin önüne geçiyor. Ayrıca suya ulaşmak için kilometrelerce yürümek zorunda kalan insanların günlük hayatlarını da kolaylaştırıyor" dedi.

Tosun, İHH'nın 2005'ten beri bölgede yüzlerce su kuyusu açtığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Afrika'da su kuyusu yaptırmanın yanında cami, mescit, yetimhaneler yaptık. Katarakt ameliyatları gerçekleştirdik ve yetimlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu ve buna benzer birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Bölgede su kuyusu açmaya devam ediyoruz. Son olarak bağışçılarımızın destekleriyle Somali’de 3, Çad’da 1 ve Sudan’da 1 adet olmak üzere toplamda 5 su kuyusunu kuraklıkla mücadele Afrikalı insanlara ulaştırdık. Şu an itibariyle bu kuyulardan binlerce insan istifade edebiliyor. Gerçekleştirdiğimiz faaliyetler bölgede Müslüman kesimi Hristiyanlaştırmaya yönelik misyoner çalışmalara da büyük ölçekte engel oluyor. Her zaman söylediğimiz gibi biz İHH olarak yardım ederken sadece mutlu olmak için bu çalışmaları gerçekleştirmiyoruz. Tam aksine büyük hedeflerle unutulduğunu düşünen hiçbir coğrafya kalmasın diye her gün yeni faaliyetler organize ediyoruz." dedi.

Tosun, hayırseverlerin 4 bin dolar karşılığında bir su kuyusu açtırabileceklerini veya daha küçük bağışlarla su kuyusu fonuna destek olabileceklerini sözlerine ekledi.