İdlib'deki saldırılardan kaçanlara insani yardım

İdlib'deki saldırılardan kaçanlara insani yardım

İHH İnsani Yardım Vakfınca, Suriye'nin İdlib kırsalındaki hava saldırılarından kaçarak Türkiye sınırındaki kamplara sığınan ailelere insani yardım yapıldı

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Suriye'nin İdlib kırsalındaki hava saldırılarından kaçarak Türkiye sınırındaki kamplara sığınan ailelere insani yardımda bulunuldu.

Vakfın Suriye Çalışmaları Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Beşşar Esed rejiminin, İdlib kentindeki sivil yerleşim yerlerine yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdığını belirtti.

İdlib'deki saldırılardan kaçan yaklaşık 100 bin kişinin, Türkiye sınırındaki kamplara sığındığını ifade eden Tahiroğlu, şunları kaydetti:

"Ailelere, konserve, bisküvi, içme suyu, meyve suyu ve ekmek gibi besinlerin bulunduğu acil ihtiyaç paketleri ile çeşitli yardım malzemeleri ulaştırıldı. Yoğunlaşan saldırıların neden olduğu göç krizini kontrol altında tutmak için çalışma yürütüyoruz. Ekiplerimiz göç eden ailelerin ihtiyaçlarını tespit ediyor. Acil olarak gıda, battaniye, sünger yatak, çadır ve battaniye ihtiyacı bulunuyor."

Tahiroğlu, "Göç dalgası kontrol altına alınamazsa, 4 milyonu aşkın insanın yaşadığı İdlib'de yeni bir insani krizle daha karşı karşıya kalacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :