İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatı incelendi.

İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatı incelendi.

Arıtma Tesisi İkmal İnşaatı” işlerinden oluşan İbrala Barajı İçmesuyu Projesi’nde gelinen aşama, şantiye alanında yapılan inceleme ve görüşmelerle ele alındı.

 

DSİ 4. Bölge Müdür Yardımcısı M. Muhittin Özyalvaç, İçmesuyu ve Atıksu Şube Müdürü Metin PEKTAŞ ve ilgili personel tarafından “Karaman İbrala Barajı İçmesuyu İsale Hattı İnşaatı” ve “Karaman İbrala Barajı İçmesuyu Arıtma Tesisi İkmal İnşaatı” işlerinden oluşan İbrala Barajı İçmesuyu Projesi’nde gelinen aşama, şantiye alanında yapılan inceleme ve görüşmelerle ele alındı.

6 Ekim 2016 Perşembe günü gerçekleştirilen teknik gezide, arıtma tesisi ikmal inşaatını yüklenen firma temsilcileriyle bir araya gelinerek iş programı ve hazırlıklar üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. 2 Eylül 2016’da yer teslimi yapılan İbrala Barajı İçmesuyu Arıtma Tesisi İkmal İnşaatı’nın 240 gün içinde tamamlanması hedeflenmektir. Bölge Müdürlüğü heyeti daha sonra, proje kapsamında yapımı tamamlanan “Karaman İbrala Barajı İçmesuyu İsale Hattı İnşaatı”nın yüklenici firma temsilcisi ile bir araya gelerek tesisin işletme öncesi test hazırlıkları ve entegrasyon çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 Karaman il merkezi ile Ağılönü ve Kayaönü köylerinde mukim 360 bin kişinin 2050’li yıllara kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak proje kapsamında isale hattı ve arıtma tesisi inşaatı bulunmaktadır. İki kısım olarak ihalesi yapılan projenin 2017 yılı içinde bitirilerek işletmeye alınması planlanmaktadır. “Karaman İbrala Barajı İçmesuyu İsale Hattı İnşaatı” işi ile, İbrala Barajı’ndan alınacak toplam 22,10 hm3/yıl ham suyun Hamsu Pompa İstasyonu aracılığıyla/doğrudan Arıtma Tesisi’ne, Arıtma Tesisi’nden alınan temiz suyun ise yerleşimlerin ana dağıtım depolarına iletilmesi amaçlanmıştır. 26.347 m uzunluğundaki isale hattında 1 adet 15.000 m3 hacimli depo ve 2 adet terfi merkezi bulunmaktadır. İşin tamamında %98’lik gerçekleşme sağlanmıştır. “Karaman İbrala Barajı İçmesuyu Arıtma Tesisi İkmal İnşaatı” işi kapsamında, İbrala Barajı’ndan alınacak 82.250 m3/gün ham suyu arıtacak konvansiyonel tipte arıtma tesisinin eksik olan inşaat işleri ile ekipman temin ve montajı, personel eğitimi, tesislerin işletmeye alınması ve taşkın tahliye işleri bulunmaktadır. Arıtma Tesisi İkmal İnşaatı işinde şantiye mobilizasyon çalışmaları devam etmektedir.