İç Güvenlik Birimleri İftar Programı

İç Güvenlik Birimleri İftar Programı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu eli kanlı katillerin hiçbiri de kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacaklardır. Mahkemelerde yaptıkları ahlaksızlıkların, cezaevlerinde, açık net söylüyorum, çürürken onlara hiçbir faydası olmayacaktır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu eli kanlı katillerin hiçbiri de kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacaklardır. Mahkemelerde yaptıkları ahlaksızlıkların, cezaevlerinde, açık net söylüyorum, çürürken onlara hiçbir faydası olmayacaktır. Şayet cezalarını tamamlayıp dışarı çıkanlar olursa zaten milletimiz sokakta her gördüğünde onlara gereken cezayı verecektir. Onların yüzlerine tükürecekler ve milletin tükürüklerinde boğulacaklardır. İhanetlerinin bedelini ödemeyen tek bir FETÖ'cü kalmayana kadar mücadelemiz sürecektir." dedi.

Erdoğan, Polis Özel Harekat Başkanlığında düzenlenen İç Güvenlik Birimleri İftar Programı'nda emniyet ve jandarma mensuplarıyla bir araya geldi.

İftarın ardından yaptığı konuşmaya tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sözlerimin hemen başında ülkemizin ve milletimizin istiklali ve istikbali için, huzuru, esenliği için görev yaparken hayatlarını kaybetmiş polis, jandarma ve sahil güvenlik teşkilatlarımızın tüm mensuplarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin diğer personeline, güvenlik korucularımıza Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz şehitlerine de Allah'tan rahmet dileyerek, "İftar için bir araya geldiğimiz bu yer gazi bir mekandır. Burada malum, 15 Temmuz'da burası Feto ihanet çetesinin ruhunu bir dolara şeytana satmış mensupları tarafından bombalandı. Burada malum 56 şehidimiz var. Ekmeğini yediği devletin uçaklarını, tanklarını, silahlarını çalarak milletin üzerine bomba yağdıran, ateş açan hainler 249 kardeşimizi o gece şehit ettiler, 2 bin 193 yine o malum darbe girişiminde gazimiz var." dedi.

- "Kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacaklar"

Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan F16 saldırısında farklı rütbelerden şehitler ile 27 gazinin bulunduğunu söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fetocu hainlerin buraya attıkları 650 kiloluk helyum bombası PKK operasyonlarında dahi kullanılmayan, tahrip gücü o derece yüksek bir bomba. Bu eli kanlı katillerin şu anda mahkemeleri sizler de takip ediyorsunuz, izliyorsunuz, sergiledikleri pişkinlikler, arsızlıklar, edepsizlikler yaptıkları işi bir anlık cinnetle veya aldatılmışlıkla değil, taammüden gerçekleştirdiklerini bir kez daha ortaya koyuyor. Kendilerini istedikleri kadar rüyalarla, kulaklarına fısıldanan tarihlerle, verilen sözlerle aldatsınlar hepsi beyhude.

Milletimizin, özellikle de şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin gönülleri ferah olsun. Ben başdanışmanlarımın tamamıyla duruşmaları takip ediyorum. Yarısı Ankara yarısı İstanbul olmak üzere duruşmaları takip ediyorum, günbegün raporlarını alıyorum, ne oluyor, ne bitiyor takip ediyorum. Bu eli kanlı katillerin hiçbiri de kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacaklardır. Mahkemelerde yaptıkları ahlaksızlıkların, cezaevlerinde, açık net söylüyorum, çürürken onlara hiçbir faydası olmayacaktır. Şayet cezalarını tamamlayıp dışarı çıkanlar olursa zaten milletimiz sokakta her gördüğünde onlara gereken cezayı verecektir. Onların yüzlerine tükürecekler ve milletin tükürüklerinde boğulacaklardır. İhanetlerinin bedelini ödemeyen tek bir FETÖ'cü kalmayana kadar mücadelemiz sürecektir."

- "Bizim bu ülkeden başka vatanımız yok"

"Anadolu, şu topraklar bize bahşedilmiş bir vatan değildir." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bu toprakları kanlarımızla ve alın terimizle sulayarak kendimize vatan yaptık. Vatanımızı bin yıl önce hangi şartlarda ve hangi fedakarlıklarla kazandıysak bugün de aynı şekilde koruyoruz. Bugün de adları farklı da olsa hepsinin amacı özgürlüğümüze, mukaddes değerlerimize, geleceğimize kastetmek olan terör örgütlerine karşı yine kanımızla ve alın terimizle mücadelemizi veriyoruz, vereceğiz. İç güvenlik harekatlarında görev alan siz değerli kardeşlerim, bu mücadelenin en ön saflarında bulunuyorsunuz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son iki yılda asker, polis ve güvenlik korucusu olarak 932 şehit, 4 bin 885 gazinin olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Hep söylediğim gibi ülkemizde toprağını kahramanların beklediği şehitler tepesi hiç boş kalmıyor ama şu hakikati de unutmamalıyız, semalarında dalgalanan ay yıldızlı bayrağı ve her karışında yankılanan ezanlarıyla bu vatan uğrunda canından vazgeçmeyi göze alanlar bulunduğu sürece bizimdir. Bizim bu ülkeden başka vatanımız yok. Birilerinin başları sıkıştığında Pensilvanya'ya kaçabilir, Almanya'ya kaçabilir, daha değişik ülkelere kaçabilirler, onların oralarda gizli vatanları olabilir, Yunanistan'a kaçabilir, Rodos'a kaçabilir, şuraya kaçabilir, buraya kaçabilir ama bizim öyle bir toprağımız yok. Bizim varsa yoksa 780 bin kilometrekarelik işte bu toprak var. Onun için 15 Temmuz'da öz yurdumuzda parya durumuna düşmektense aslanlar gibi mücadele edip, adam gibi ölmeyi tercih ettik, edeceğiz.

Eğer ülkemize, devletimize sahip çıkmazsak, bunu yapacak güce kavuşamazsak neler olacağını çevremizde yaşananlara baktığımızda hep birlikte görüyoruz. Üzerimizde oynanan oyunlar bitmedi, unutmayalım bitmeyecek çünkü Türkiye her geçen gün daha güçlü hale geliyor."

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :