İç borçlanma stratejisi (2)

İç borçlanma stratejisi (2)

Ağustosta 5,2 milyar lira iç borçlanmaya gidecek olan Hazine, eylülde 2,7 milyar lira, ekimde 6,8 milyar lira daha borçlanacak

ANKARA (AA) - Hazine, ağustosta 5,2 milyar lira, eylülde 2,7 milyar lira, ekimde 6,8 milyar lira iç borçlanmaya gidecek. 

Hazine Müsteşarlığının, Ağustos-Ekim 2015 dönemine ilişkin iç borçlanma stratejisine göre, ağustosta 7,5 milyar liralık iç borç servisine karşılık 5,2 milyar liralık iç borçlanma, eylülde 4,1 milyar liralık iç borç servisine karşılık 2,7 milyar liralık iç borçlanma, ekimde ise 9,7 milyar liralık iç borç servisine karşılık 6,8 milyar liralık iç borçlanma yapılması programlanıyor. 

Ağustostaki iç borçlanmanın 2,6 milyar lirası piyasadan, 1,1 milyar lirası kamuya satışlardan, 1,5 milyar lirası kira sertifikasından, eylüldeki iç borçlanmanın 1,3 milyar lirası piyasadan, 1,4 milyar lirası da kamuya satışlardan, ekimdeki iç borçlanmanın ise 5,7 milyar lirası piyasadan, 1,1 milyar lirası kamuya satışlardan oluşacak. 

Hazine, söz konusu dönemde dış borçlanmaya gitmeyecek. Bu dönemde 8 ihale gerçekleştirilecek.

Ağustosta 8,5 milyar lira, eylülde 6 milyar lira, ekimde ise 10,9 milyar lira olmak üzere söz konusu dönemde toplam 25,4 milyar liralık ödeme yapılacak. Bu ödemenin 4,1 milyar lirası dış borç servisinden oluşacak. 

Öte yandan, ağustos ve eylül aylarında 3,3'er milyar lira, ekimde ise 4,1 milyar lira nakit bazlı faiz dışı denge, özelleştirme gelirleri, 2B satış gelirleri, TMSF'den sağlanan gelirler, devirli-garantili borç geri dönüşleri, kasa banka değişimi ve kur farkı kalemlerini içeren finansman geliri hedefleniyor.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı