İBB Meclis Toplantısı

İBB Meclis Toplantısı

Toplantıda proje okulları konuşuldu- İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Yardımcısı Aydın:- "Proje okullarının temeli dünyada yarışan bilim adamları yetiştirmeyi ve başarılı okulların sayısını artırmayı amaçlıyor"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde proje okulları konuşuldu.

İBB Meclisinin Ekim ayı toplantısının 2. birleşimi, belediyenin Saraçhane'deki binasında gerçekleştirildi.

CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, proje okulları uygulamasının tüm İstanbulluları ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi. Kendisinin hem meclis üyesi hem de veli olarak görüşlerini paylaşmak istediğini ifade eden Çoban, burada bir sıkıntı olduğunu savundu.

"Türkiye maalesef çocuklarına iyi ve nitelikli eğitim veremiyor." diyen Çoban, şunları kaydetti:

"Yıllardan beri, devletin öğretmeni ve yöneticisiyle el üstünde tuttuğu okullar var. Çocuklar bu okullara zor sınavlardan geçerek geliyorlar. İstanbul, İzmir, Ankara, Kayseri, Diyarbakır'da var. Bunların yaklaşık 150'sini proje okulu adı altında yeni bir statüye tabi tutuldu. Bu okulları Avrupa ve Amerika'yla yarışır noktaya getirmeyi beklerken, bu uygulama altında 1 Eylül'de bir yönetmelik yayımlandı. Sadece özü şu, bu okullarda 8 yılı dolduran öğretmenler, bu okullardan iradeleri dışında gönderilecekler."

Öğretmenlerin iradeleri dışında başka okullara gönderilmelerinin doğru bir uygulama olmadığını savunan Çoban, uygulamadan vazgeçilmesi talebini dile getirdi.

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Yardımcısı Faruk Aydın ise proje okullarına ilişkin şunları söyledi:

"Proje okullarından bizim anladığımız yeni İstanbul Erkek Liseleri ve Galatasaray Liseleri oluşturmaktır. Sanki orada öğretmenlik yapan başarılı öğretmenlerimize el çektirilmiş ya da görevden uzaklaştırılmış gibi proje olduğu söyleniyor. Bu proje öyle değil. Bu doğru değil. 150 proje okulu var. Proje okullarında müdürlere tamamen yetki veriliyor. Proje okullarının temeli dünyada yarışan bilim adamları yetiştirmeyi ve başarılı okulların sayısını artırmayı amaçlıyor. Örneğin, Galatasaray Lisesi Proje Okulu değil ama başarılı öğrenciler gider. Biz de bu başarılı okulların sayısını artırmak için çalışmayı yaptık. Başarılı bir çalışmadır. Hayırlı olsun."

Meclis konuşmaların ardından komisyon raporları oylamaya sunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :