Hüyük'te muhtarlardan ağaçlandırma çalışmalarına destek

Hüyük'te muhtarlardan ağaçlandırma çalışmalarına destek

Konya’nın Hüyük ilçesinde, mahalle muhtarları tarafından mahallelerde dağıtılan meyve fidanlarının vatandaşlara ekonomik getiri sağladığı belirtildi.

Hüyük Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman İlkay Ceylan, yaptığı açıklamada, Hüyük Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün destekleriyle temin ettikleri badem, ceviz ve ıhlamur fidanlarının mahallelerde yaşayan ve talep eden vatandaşlara dağıtıldığını söyledi.

Fidanları yetiştirerek meyve veren bir ağaç haline dönmesinin ardından mahalle sakinlerinin bundan ekonomik kazanım sağlamaya başladığını vurgulayan Ceylan, “Hüyük ilçemizde son dönemde ağaçlandırma çalışmaları hız kazandı. Biz mahalle muhtarları da, hem bu çalışmalara destek vermek, hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bu taleplerine kulak vermek anlamında ücretsiz olarak temin ettiğimiz bu meyve fidanlarını ilçemiz ekonomisine kazandırmanın gayretini gösteriyoruz. Fidanların temininde bizlere öncülük eden Hüyük Belediyemiz ile destek sağlayan Orman Bölge Müdürlüğümüze sonsuz teşekkür ediyoruz.”dedi.

Ceylan, temin edilen fidanların ilçeye bağlı dış mahalleler olan Selki, Çamlıca, İmrenler, Başlamış, Suludere ve Mutlu mahalleleri olmak üzere talep eden tüm mahallelerde vatandaşlara dağıttıklarını sözlerine ekledi.