Hurma yıkanır mı?

Hurma yıkanır mı?

Ramazan ayında Mısır Çarşısı'nda hurma alışverişi yoğunlaşıyor. Satıcılar, hurmaların yıkanmasının lezzeti etkileyebileceğini belirtiyor.

Ramazan ayı geldiğinde, Mısır Çarşısı'nda hurma tezgahları yoğun ilgi görüyor. Ancak, hurma satıcıları hurmaların yıkanması konusunda tüketicileri uyarıyor. Hurma satıcısı Hüseyin Yavuzer, "Müşterilerimize de söyleriz; yiyeceğiniz kadarını yıkayıp yiyin. En sağlıklısı öyle olur" diyerek, hurmanın yıkanması konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

Özellikle medine hurmalarının tercih edildiğini belirten Yavuzer, hurmaların boyutlarına göre fiyatların değiştiğini ifade ediyor. Hurmaların fiyatları 150 ila 500 lira arasında değişiyor. Ancak, hurmaların kesinlikle tane olarak yıkanması gerektiğini vurguluyor.

Yavuzer, "Sonuçta bir ağaçta yetişiyor ve buraya gelene kadar bir yoldan geliyor. Biz de burada satışa sunuyoruz, toz olabilir. Müşterilerimize de söyleriz; yiyeceğiniz kadarını yıkayıp yiyin. En sağlıklısı öyle olur" şeklinde konuşuyor.

Ramazan ayında hurma tüketiminin artmasıyla birlikte, hurma satıcılarının tavsiyeleri ve bilgilendirmeleri önem kazanıyor. Tüketiciler, hurmalarını taze ve sağlıklı bir şekilde tüketmek için bu tavsiyelere dikkat ediyorlar.

Hurma yıkanır mı?

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.