Hurda altınlar yeniden hayat bulacak

Hurda altınlar yeniden hayat bulacak

AMR Genel Müdürü Ahmet Yılal, Aleks Metal Rafineri'nin sadece hurda altınları işleyerek çevreci bir yaklaşım benimsediğini açıkladı. Yılal, "İleri dönüşüm" vizyonuyla, eski altınların yeni ürünlere dönüştürülmesini hedeflediklerini belirtti.

Türkiye'nin altın rafinerilerinden biri olan Aleks Metal Rafineri (AMR), çevreci bir yaklaşım benimseyerek hurda altınları işleyerek ekonomiye katkı sağlama hedefini açıkladı. AMR Genel Müdürü Ahmet Yılal, rafinerilerinin artık sadece hurda altınları işleyeceğini belirtirken, "ileri dönüşüm" vizyonlarını vurguladı.

Yılal, son dönemde birçok işletmenin sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm üzerine çalıştığını ancak AMR'nin bu konuda daha ileri bir adım attığını ifade etti. "İleri dönüşüm" anlayışıyla, eski ve kullanılmış altınların yeni ürünlere dönüştürülmesini ve uzun süreler boyunca kullanılmasını hedeflediklerini söyledi.

AMR'nin tamamen çevreci bir altın rafinerisi olduğunu vurgulayan Yılal, ürettikleri altının renginin sarı olmasına rağmen, üretim süreçlerinin tamamen yeşil altın üretimine imkan tanıdığını belirtti. Dünya genelinde çıkarılan altın miktarının 200 bin tonun üzerinde olduğunu hatırlatan Yılal, keşfedilen rezervlere göre hala yer altında 53 bin ton civarında altın madeni bulunduğunu tahmin ettiklerini dile getirdi. Bu bilgiler ışığında, hurda altınlarının kullanılmasıyla bile çevreci yaklaşımla yeşil altın üretiminde herhangi bir hammadde sıkıntısı yaşanmayacağını belirtti.

Hurda altınlar yeniden hayat bulacak

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.