Hükümetten "kabinede revizyon" ve "erken seçim" iddialarıyla ilgili flaş açıklama...

Hükümetten "kabinede revizyon" ve "erken seçim" iddialarıyla ilgili flaş açıklama...

Erken seçim ve kabine revizyonu iddialarıyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Bir kabine değişikliği olacaksa olur, önemli olan zaman kaybetmemek. Böyle bir şeye hakkımız yok. İşlerimizi yapacağız. Hükümetimizin gündeminde erken seçim yok"

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, NTV'de erken seçim tartışmaları, kabine revizyonu, erken seçim ve Türkiye'nin yeni deprem haritasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Akdağ, kabine revizyonu iddalarıyla ilgili "Bunun siyasette konuşulması beklenir bir şeydir. Ama ben şuna odaklanmayı alışkanlık haline getirdim. Bunların hiçbirine kulak asmadan işinize odaklanma. Bürokrasinin, siyasetin çalışmaları yavaşlatmasına yol açabilir. Bir kabine değişikliği olacaksa olur, önemli olan zaman kaybetmemek. Böyle bir şeye hakkımız yok. İşlerimizi yapacağız. Bize bir emanet verilmiş" diye konuştu. Erken seçimin gündemde olmadığını anlatan Recep Akdağ, "Neden gündeme gelsin. Erken seçim niye yapılır? Siyaset tıkanmıştır. Türkiye'de işler tıkır tıkır yürüyor. İşimize odaklanmalıyız" ifadesini kullandı.

YENİ DEPREM HARİTASI

Türkiye'nin yeni deprem haritasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akdağ, "Haritalar bize tehlikeyi gösteriyor. Bir önceki haritada daha kaba bir değerlendirme vardı. O günkü teknoloji ona el veriyordu.Örneğin benim milletvekili olduğum Erzurum hep ikinci derece deprem bölgesi olarak bilinir. Şimdi oarada farklı ivmeler ortaya çıktı ve Erzurum'da 1., 2. ve 3. derece bölgeler oluştu. Bu harita 10 sene sonra biraz daha gelişmiş olacak; bilim ve teknoloji gelişiyor. Ama bugün eldeki tüm verileri kullanarak bu haritayı hazırladık. İmar planlarıyla ilgili olarak belediyelere, TOKİ’ye ve mühendislere yol gösteren bir harita" diye konuştu.