HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Kızılçınar:

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Kızılçınar:

"Kanıyla destan yazan şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını alt üst etmiş, bölgedeki sessizliği bozmuş ve olaylarla birlikte yıllardır bu bölgede Müslüman halkın yaşadığı acıları, sıkıntıları batıdaki Müslümanların da görmesini sağlamıştır"-

GAZİANTEP (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kızılçınar, bölge üzerinde oynanan oyunlarınr 6-7 Ekim olaylarıyla gün yüzüne çıktığını belirterek, "Kanıyla destan yazan şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını alt üst etmiş, bölgedeki sessizliği bozmuş ve olaylarla birlikte yıllardır bu bölgede Müslüman halkın yaşadığı acıları, sıkıntıları batıdaki Müslümanların da görmesini sağlamıştır." dedi.

Kızılçınar, "6-7 Ekim olayları"nın ikinci yılı dolayısıyla HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.

HDP tarafından 2 yıl önce Kobani olayları bahane edilerek ülkede kaos ortamı yaratılmaya çalışıldığını hatırlatan Kızılçınar, HDP ve PKK taraflarının bu süreçte cami, Kur'an kursu ile İslami sivil toplum kuruluşlarını hedef aldığını söyledi.

Kızılçınar, "Halk için savaştıklarını ve mücadele ettiklerini iddia eden bu kan emici halk düşmanları, her fırsatta emperyalist Batı'dan emir ve talimat alarak Kürt halkına saldırmayı ve her türlü zulmü her zaman kendileri için vazgeçilmez bir görev bilmişlerdir." dedi.

Yaşananların bölge gerçekleri açısından bir milat olduğunu belirten Kızılçınar, şunları kaydetti:

"Kanıyla destan yazan şehit Yasin ve arkadaşları, şer güçlerin hesaplarını alt üst etmiş, bölgedeki sessizliği bozmuş ve olaylarla birlikte yıllardır bu bölgede Müslüman halkın yaşadığı acıları, sıkıntıları batıdaki Müslümanların da görmesini sağlamıştır. Bölge üzerinde oynanan oyunlar 6-7 Ekim olayları ile gün yüzüne çıkmıştır. Basireti ve feraseti bağlanmışlara çağrımız bir an önce tövbe ve uyanıştır. Yıllardır her türlü zulmü iliklerine kadar yaşamış mazlum Müslüman Kürt halkına bu zulmü reva görür ve bu saldırgan ve tahammülsüz tutumlarınıza devam ederseniz, hem dünyanız hem de ahiretiniz hüsran olacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :