Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

KIRŞEHİR (AA) - Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Kırşehir İl Temsilcisi Bilgehan Altaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya başta...

KIRŞEHİR (AA) - Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Kırşehir İl Temsilcisi Bilgehan Altaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya başta olmak üzere bakanlara yapılan saygısızlıkları kınadıklarını bildirdi.

Altaş, yaptığı yazılı açıklamada, bakanların Avrupa'da gerçekleştireceği ziyaretlerin, halk oylaması nedeniyle yapacakları miting ve programların iptal edilmesine şaşkınlıkla şahit olduklarını, bu durumun kabulü ve izahı olmadığını belirtti.

Halk oylaması sürecine neredeyse tüm Avrupa'nın olumsuz anlamda dahil olmasının anlaşılabilir bir durum olmadığını aktaran Altaş, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin bir bakanının vatandaşlarıyla, akrabalarıyla, seçmenleriyle buluşmasını engellemek nasıl bir hırstır? Bir bakanın uçağının inişine izin vermemek nasıl bir gözü dönmüşlüktür? Bir bakanın kendi elçilik binasına girmesine müsaade etmemek nasıl bir aymazlıktır? Şimdi bize hukuk dersi vermeye çalışan, her fırsatta hukukun evrensel ilkelerinden bahseden Avrupa bunu nasıl izah edecektir? Bu nasıl bir iki yüzlülüktür? Tüm bunlar olurken başka bir partinin seçim kampanyasına izin vermek nasıl bir mantığın ürünüdür? Tüm bu nedenlerle başta Hollanda olmak üzere Avusturya, Almanya ve tüm AB ülkelerini akıl almaz bu tavırlarından dolayı kınadığımızı belirtiyoruz. Tüm baskı ve kara propagandalarına rağmen, istiklalimiz, istikbalimiz ve istikrarımız için sandığa gideceğimizi, inadına ve inandığımız için 'evet' oyu vereceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :