Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran:- "Ülkemizi temsil eden iki bakanımıza yapılanlar kabul edilebilir değildir"- "Türkiye'nin son 15 yılda yakaladığı ekonomik büyüme, siyasi istikrar ve özgürlükler Avrupa ülkelerini tedirgin ediyor"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Hollanda hükümetinin, halk oylamasına ilişkin bilgilendirme toplantıları için bu ülkeye giden Türk bakanlara yönelik engellemelerine tepki göstererek, "Ülkemizi temsil eden iki bakanımıza yapılanlar kabul edilebilir değildir. Türkiye'nin son 15 yılda yakaladığı ekonomik büyüme, siyasi istikrar ve özgürlükler Avrupa ülkelerini tedirgin ediyor." ifadelerini kullandı.

Baran, yazılı açıklamasında, Hollanda hükümetinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni vermemesini, ardından da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Rotterdam Başkonsolosluğuna geçmesini engellemesini kınadı.

Yaklaşık 300 bin Türk'ün Hollanda'daki en büyük yabancı topluluk olduğunu anımsatan Baran, "Vatandaşlarımız gerek Hollanda gerekse Avrupa'nın diğer ülkelerinde uzun yıllardır yaşıyorlar. Üretim başta olmak üzere hayatın her alanında, hatta siyasette bile yer alan bu insanların, kendi ülkelerinin iki bakanıyla bir araya gelmesinde nasıl bir sakınca olabilir anlamak mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

Baran, bu sabah da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in İsveç'in başkenti Stockholm'de toplantı yapacağı salonun sahibinin kira sözleşmesini iptal ettiğini belirterek, açıklamasında "Yıllardan bu yana bize her fırsatta demokrasi, eşitlik, hak, hukuk kavramlarıyla ders vermeye çalışan Avrupa'nın kendi dersini çalışmadığını görüyoruz. Sistematik ve planlı engellemelerin demokrasiyle bağdaştığını kimse iddia edemez." ifadesine yer verdi.

Hollanda'da yaşananların Türk vatandaşlarını da üzdüğünü kaydeden Baran, şöyle devam etti:

"Dün Almanya, Hollanda, bugün de İsveç'te yaşananlar orada bulunan vatandaşlarımızı da ister istemez etkiliyor. Vatandaşlarımızın Avrupa'nın hiç de nazik olmayan, antidemokratik tutumuna karşı sergilediği tutum takdire şayandır. Ülkemizi temsil eden iki bakanımıza yapılanlar kabul edilebilir değildir. Türkiye'nin son 15 yılda yakaladığı ekonomik büyüme, siyasi istikrar ve özgürlükler Avrupa ülkelerini tedirgin ediyor. Her fırsatta bize demokratlık dersi veren Avrupa Birliği’nin üyesi olan Hollanda söyledikleri ile yaptıklarının bir olmadığını göstermiştir. Kınıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :