Hızlı tren yolcuları bilet bulamıyor

Hızlı tren yolcuları bilet bulamıyor

Türkiye'nin en yoğun kullanılan tren istasyonlarında, vatandaşlar yüksek hızlı trenlerin sefer azlığı ve artan ücret tarifelerinden dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getiriyor.

Türkiye'nin yüksek hızlı tren hatlarında seyahat eden vatandaşlar, sefer azlığı ve yüksek ücret tarifelerinden dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getiriyor. Özellikle İstanbul ve Eskişehir gibi yoğun kullanılan istasyonlarda bilet bulma konusunda ciddi zorluklar yaşandığı belirtiliyor.

Birçok vatandaş, istedikleri gün ve saatte tren biletleri bulamadıklarını ve bilet alabilmek için en az bir hafta öncesinden randevu aramak zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Eskişehir-İstanbul hatları arasında özellikle büyük bir yoğunluk yaşandığına vurgu yapılırken, bilet fiyatlarının da oldukça yüksek olduğu belirtiliyor.

Ankara'dan Eskişehir'e seyahat eden Mazlum Doğan, "Her şeyin arttığı gibi tren biletlerinin de fiyatları artıyor. Tren bileti bulmak konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Sefer sayılarının artması lazım. 15 gün öncesinde internete düşmüyor, 1 hafta önceden alman gerekiyor. Ayrıca temizlik çok önemli. Yetkililerden bu konuda çalışma bekliyoruz" dedi.

Barış Korkmaz ise, "Eskişehir-İstanbul hatları arasında çok aşırı yoğunluk var ve seferler yetersiz kalıyor. Bilet fiyatları öğrenci bütçesini aşıyor. İstediğim saatlere tren bileti bulamıyorum. 1 hafta önceden randevu almanız gerekiyor ki bu da istediğiniz saatte gitmenize engel oluyor" şeklinde konuştu.

İstanbul'da da durum aynı. Bostancı istasyonunda bekleyen yolcular, bilet bulmanın zor olduğunu ve ücret tarifelerinin arttığını ifade ettiler. Yolcular, sürekli olarak uygulamayı kontrol etmek zorunda olduklarını belirterek yetkililerden çözüm talep ettiler.

Bu sıkıntılar, yüksek hızlı tren kullanıcılarını seyahat planlamalarında zorluk yaşamaya iterken, tren seferlerinin ve ücret politikalarının gözden geçirilmesi talepleriyle birlikte yetkililere çağrıda bulunuluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.